Skip to content

<

Rozafa Castle

A cache by Iantitanic Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/12/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Rozafa castle 
There are not many geocaches in this area so I thought I would add one.
Nuk ka shumë geocaches në këtë fushë kështu që unë mendova se do të shtoni një të tillë.


This is a very interesting castle with amazing views and a fascinating history.
Rozafa castle is a castle near the city of Shkodër, in northwestern Albania. It rises imposingly on a rocky hill, 130 metres above sea level, surrounded by the Bojana and Drin rivers. Shkodër is the capital of the District of Shkodër, and is one of Albania's oldest and most historic towns, as well as an important cultural and economic centre.

Due to its strategic location, the hill has been settled since antiquity. It was an Illyrian stronghold until it was captured by the Romans in 167 BC. The 19th-century German author and explorer Johann Georg von Hahn suggested that the ancient and medieval city of Shkodër was located immediately south of the Rozafa hill, between the hill and the confluence of Buna and Drin. The fortifications, as they have been preserved to date, are mostly of Venetian origin.The castle has been the site of several famous sieges, including the siege of Shkodra by the Ottomans in 1478 and the siege of Shkodra by the Montenegrins in 1912. The castle and its surroundings form an Archaeological Park of Albania.
Cache is placed behind a stone in the grounds.
I have arranged with a local tour guide who is familiar with caching and who helped me to place the cache to help me maintain this cache.

Kjo është një kështjellë shumë interesante me pamje të mahnitshme dhe një histori interesante. </p> </p>
Rozafa Kalaja është një kala në afërsi të qytetit të Shkodrës, në veriperëndim të Shqipërisë. Ajo ngrihet imposingly mbi një kodër shkëmbore, 130 metra mbi nivelin e detit, rrethuar nga lumenjtë Buna dhe Drin. Shkodër është kryeqyteti i Qarkut të Shkodrës, dhe është një nga qytetet më të vjetra dhe më historike të Shqipërisë, si dhe një qendër e rëndësishme kulturore dhe ekonomike.
Për shkak të vendndodhjes së saj strategjike, kodër ka qenë e vendosur që nga lashtësia. Kjo ishte një bastion ilire deri sa u pushtua nga romakët në 167 para Kr. Autori shekullit të 19-gjerman dhe explorer Johann Georg von Hahn sugjeruar se qyteti i lashtë dhe mesjetar të Shkodrës ishte vendosur menjëherë në jug të kodrës Rozafës, në mes të kodrës dhe turmë e Bunës dhe Drinit. Fortifikimet, pasi ata kanë qenë të ruajtur deri më sot, janë kryesisht të kështjellës veneciane origin.The ka qenë vendi i disa rrethimeve të famshëm, duke përfshirë rrethimin e Shkodrës nga osmanët në 1478 dhe rrethimin e Shkodrës nga malazezët në 1912. Kalaja dhe rrethinat e saj formojnë një Park Arkeologjik të Shqipërisë.
Cache është vendosur pas një gur në bazë.
Unë kam rregulluar me një udhëzues lokale turne i cili është i njohur me caching dhe që më ndihmoi për të vendosur cache për të ndihmuar me të ruajtur këtë cache.

Flag Counter

Additional Hints (Decrypt)

Nobhg 1z uvtu

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.