Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Jfer00: Silta puretaan ja rakennetaan uusiksi lähiviikkoina hieman leveämpänä, koska säädökset. Pistetään kätkö hyllylle kunnes uusi silta on kuljettavissa.

More
<

Hautakosken silta

A cache by Jfer00 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/06/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo sillanaluskätkö Toivakan Huikossa. Karttapaikan näyttämästä sijainnista huolimatta kätkö on kosken alajuoksun puolella.


Hautakoski yhdistää Leppäsen ja Hautajärven. Kosolan torpan mailla sijainneessa koskessa on pudotusta yli 20 metriä, joten se oli hyvä paikka myllylle. Alkuun myllyssä tehtiin jauhoja, ryynejä ja talkkunaa ja lisäksi koski pyöritti myllyn seinustalla olevaa pärehöylää. Ensimmäisen myllyn rakennusajasta ei ole tietoa, mutta kolmas mylly, nimeltään tulli- tai ylämylly, rakennettiin vuonna 1907. Vuodesta 1940 alkaen Hautakosken alaosasta otettiin myös sähköä parin talon valaisemiseen.

Myllyn ulkorakennukset ja mylly ovat hävinneet ajan saatossa eikä niistä ole enää jäljellä kuin kuvissa näkyvät rauniot. Myllyn rauniot sijaitsevat yksityisomistuksessa olevan torpan pihapiirissä, joten siksi kätkö on piilotettu sillalle. Kätkön myötä tarjolla on nyt kuitenkin pieni pala Huikon historiaa.

Kätkö sijaitsee sillan etelänpuoleisessa päädyssä kosken alajuoksun puolella. Auton saa parkkiin Hautakoskentien varteen muutaman kymmenen metrin päähän sillasta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

139 Logged Visits

Found it 137     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.