Skip to Content

<

Bullaa

A cache by teamMä Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/7/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mysse johon käsiksi pääsemiseksi sinun pitää etsiä ratkaisu muutamaan kysymykseen.


Pulla eli nisu eli vehnänen on yleensä vehnäjauhoista, kananmunista, sokerista, maidosta tai vedestä tai molempien yhdistelmästä, suolasta ja voista tai margariinista valmistettu leivinhiivalla kohotettu makea leivonnainen. Pullataikina maustetaan usein kardemummalla ja jouluna ruotsalaisen perinteen mukaan sahramilla. Usein taikinaan lisätään myös rusinoita, etenkin jos tehdään pitkoja tai pyöreitä pikkupullia. Pullataikina ei vaadi kananmunaa, joten ilman munaa leivottu pulla sopii myös kananmuna-allergikolle. Veteen leivottu pulla sopii maitoallergikolle ja laktoosi-intoleranteille. Ternimaitoon leivottuun pullataikinaan ei tarvita kananmunaa ja voin tai margariinin määrää voi huomattavasti vähentää. Ennen paistamista pullat voidellaan kiiltävän pinnan saamiseksi. Usein voiteluun käytetään kananmunaa, joskus pelkkää munan keltuaista tai kahvia. Pullataikinasta voi leipoa pikkupullien, pitkojen ja korvapuustien lisäksi myös piirakkaa. Pulla on perinteinen herkku ja kahvipöydän anti, mutta se liittyy kiinteästi myös erilaisiin juhliin, kuten esimerkiksi laskiaiseen kermavaahdolla ja mantelimassalla tai hillolla täytettynä. Pullaa kutsuttiin ennen vehnäleiväksi. Pullaa arvostettiin, koska sitä oli varaa syödä vain harvoin, kuten juhlissa, juhannuksena ja jouluna.

Lähde: Wikipedia

Päästäksesi lokivihkoon käsiksi sinun täytyy ratkaista nelinumeroinen koodi etsimällä vastaukset alla oleviin kysymyksiin. Koodi on muotoa ABCD.

A) Pullan teossa saattaa leipomossa olla apuna myös:
* Erika 0
* Pirkko 3
* Sirkka 5
* Combo 7

B) Airattele mumomadrac
* Sahrami 3
* Kardemumma 7
* Vanilja 8
* Kaneli 2

C) Pullan nostatuksessa tarvitaan yleisesti hiivaa. Hiivan paras toimintalämpötila on:
* 35-37 astetta 9
* 25-30 astetta 1
* 37-42 astetta 6
* 20-24 astetta 0

D) Pullaa
* Hei 8
* Moi 3
* Haloo 1
* Kuulemiin 5

FTF:n löytäjälle pieni yllätys.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

214 Logged Visits

Found it 195     Didn't find it 11     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.