Skip to Content

<

A = Ahjola, Hausjärvi Alphabet

A cache by Goljander Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/09/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö aloittaa Hausjärvi Alphabet -sarjan.

Nuorisoseura Sarastus perustettiin Kirkonkylän poikakansakoululla 19.1.1902 ja siihen liittyi heti 50 jäsentä. Seuralle alettiiin pian puuhata omaa kokoontumistilaa. Talo sai paikan Frans Vuorenalustan lahjoittamalla tontilla ja se valmistuikin talollisten lahjoittamista hirsistä niin, että vihkiäisiä vietettiin 23.8.1908. Talo sai nimekseen Ahjola.

Ahjola isännöi isoja nuorisoseurajuhlia vuosina 1912 ja 1935. Vuoden 1935 juhlat olivat massiiviset ja niillä esiintyjiä oli monta sataa ja yleisöä tuhansia! Virosta mukana oli 116 henkinen esiintyjäryhmä. Nuoriseuseura Sarastus sai monia palkintoja mm. näytelmäkilpailuissa ja bingoakin pelattiin Ahjolassa. Talolla järjestettiin iltamia, juhlia ja muita tapahtumia sekä erilaisia kursseja erittäin paljon. Hausjärven kirkon vanha lämmityskamiina on edelleen Ahjolan salissa ja pihassa on Hausjärven patteriston muistokivi.

Talo on nykyisinkin vuokrattavissa esim. häiden pitopaikaksi.

(Lähde: Aki Ranta, http://www.akiranta.com/) ************************************************************************************ Kätkön tulee alkaa omalla aakkosella, joka tässä tapauksessa on A. Nimi voi tulla esimerkiksi jostain rakennuksesta, ihmisestä, kadusta, historiallisesta jutusta jne. Nimi voi olla myös englanniksi, mikäli se helpottaa kätkön tekemistä. Kätköjen tulisi olla talvella löydettäviä. Kätkö voi olla minkä tyyppinen tahansa (mielellään helpohko). Kätköjen tulee sijaita Hausjärvellä.

FTF-löytäjän toivotaan tekevän seuraavan kätkön (seuraava B) mahdollisimman nopeasti. Ilmoitathan loggauksessa halukkuutesi mikäli haluat tehdä seuraavan kätkön. Mikäli olet estynyt tai et muutoin halua kätköä laatia, toivotaan että ilmoittaisit senkin loggauksessasi, jotta järjestyksessä seuraava voi halutessaan tarttua toimeen. Nimeäminen tulisi suorittaa samalla tavoin kuin tämä kätkö eli [aakkonen = kätkön nimi, Hausjärvi Alphabet].

Palautathan kätkön huolellisesti paikoilleen!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

475 Logged Visits

Found it 468     Write note 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.