Skip to Content

<

Ice Hockey Cards

A cache by Geomaanikko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/27/2015
Difficulty:
4.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Radalle ei tarvitse mennä, eikä sitä tarvitse ylittää! Kätkössä ei ole kynää. Kätkö ei sijaitse kätkökuvauksessa olevissa koordinaateissa.

Purkki on nanokokoinen ja oikein veikanneet saavat checkerin kautta vielä pienen lisävihjeen purkin löytämiseksi. Purkin löytämiseen ehdottomasti tarvitaan sekä pohjoisten, että itäisten koordinaattien selvittämistä :).

Ensimmäiset jääkiekkokortit tulivat Suomen markkinoille vuonna 1965 Hellaksen toimesta. Tämän jälkeen Makeistehdas Champion julkaisi oman sarjansa. 70-luvun alun ja 90-luvun alun välissä julkaistiin vain muutamia jääkiekkosarjoja. Leaf teki kiekkokortteja kausilla 1993-97. Leaf julkaisi jääkiekkokortteja pääasiassa tuotemerkin Sisu Hockey Cards alla. Kaudesta 1998 lähtien on Cardset Finland tehnyt jääkiekkokortteja Suomessa. Ensimmäisen maailmanmestaruuden jälkeen jääkiekkokorttien myynti lisääntyi joksikin aikaa räjähdysmäisesti. Eri puolilla Suomea vanhojen jääkiekkokorttien kysynnällä on isojakin eroja. Jääkiekkokorttien keräilyharrastus on varsinkin Satakunnassa suositumpaa kuin muualla. Erityisesti porilaistaustaiset pelaajat ovat varsin kysyttyjä. Aloittelevan keräilijän tulee pitää korteistaan hyvää huolta, koska kortin kulman rikkoutuessa, ei kortilla ole keräilyarvoa. Ehkä sitten jonkun vuosikymmenen kuluttua.


Saku Koivusta Semicin valmistamassa vuoden 1995 MM-kisasarjassa on 7 erilaista korttia. Sisu sarjassa Saku Koivua kaudelta 1995-96 minulla on 3 erilaista korttia. Kyseisen sarjan arvokkainta Saku Koivua minulla ei ole. Kuvassa olevan MM-mitalikortin keräilyarvo vaikuttaa olevan tänä päivänä 3-4 euron luokkaa.


Wayne Gretzky aiheiset kiekkokortit ovat peruskorteissa varsin kysyttyjä.


Aina ei voi kiekkokorttiharrastajakaan välttää vanhoja muistoja. Niin, varsinkaan niitä 30 sekuntia... Nämä kokeneet NHL-jyrät kyllä näkyvät myös kertyneissä korttimäärissä.


Erikoiskortit ovat jääkiekkokorttisarjoissa olevia keräilyharvinaisuuksia, joita on valmistettu peruskortteja vähemmän ja joiden keräilyarvo on peruskortteja huomattavasti suurempi.


On harrastajia, jotka keräävät varsinkin tiettyjä teemoja kuten esim. Rookie "tulokas", Juniorien MM-kilpailut, Tulevaisuuden tähti jne. Esim. tästä tulokassarjan muutamasta kortista uskoakseni esim. Yashin, Svehla tai Savage voisi kiinnostaa monia alan harrastajia.

MM-kiekkoturnauksista on valmistettu myös omia jääkiekkokorttisarjoja, joita Suomessa on 90-luvulla valmistanut ainakin Semic. Näistä Semicin valmistamista korteista kauheasti ei ole kuvamateriaalia internetin maailmassa, joten jätin MM-kisakortit "pitkin hampain" tämän mysteerin ulkopuolelle. Tunnetuimpia NHL-aiheisia jääkiekkokorttisarjoja ovat valmistaneet mm. Upper Deck, Topps, Pro Set, O-pee-chee, Pinnacle, Score, Parkhurst, Panini, Leaf, Cardset sekä Donruss.

Mysteeri:

Tarkista ratkaisusi


lähteet: wikipedia.fi ja yle.fi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

74 Logged Visits

Found it 66     Didn't find it 4     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.