Skip to content

ET 7 - Phone Home Traditional Geocache

This cache has been archived.

xizat: Deze cache was wel 1 van mijn favorieten. Helaas wordt hij nu zo vaak geript dat de lol eraf is.
Er verdwijnen zo-ie-zo wel veel caches de laatste tijd.
bedankt voor alle leuke logs.

More
Hidden : 07/31/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Om een beetje tegenwicht te bieden aan het snel uitdijende aantal mysteries in Nederland nu een Eenvoudige Tradi. (Er liggen nu ruim 9000 mysteries in Nederland en de leuke logo’s nemen hand over hand toe. )
De cache ligt niet op de N211, dus stop daar niet!
Er is ruimte voor trackables


Helaas was de mooie phone home behuizing al geript voor het online komen. Dan kan ik 2 dingen doen, hem tijdelijk off line halen tot er een nieuwe behuizing is , of gewoon een simpel doosje plaatsen zodat iedereen deze cache gewoon kan loggen, dat laatste vind ik een logische keuze. Dus loggen maar.

E.T.

E.T. the Extra-Terrestrial (vaak afgekort tot E.T.) is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1982. De film werd geregisseerd en medegeproduceerd door Steven Spielberg. Het verhaal was van de hand van Melissa Mathison, de hoofdrollen werden vertolkt door Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace-Stone en Robert MacNaughton.

Image Hosting by RdV

Verhaal


Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal. De film begint in een bos in Californië waar enkele buitenaardse wezens een bezoek aan de Aarde brengen. Wanneer een groep Amerikaanse overheidsagenten verschijnt, vluchten de wezens naar hun eigen ruimteschip. In hun haast laten ze echter één van hen per ongeluk achter. Niet ver daarvandaan ligt de woonwijk, waar de jonge Elliot (gespeeld door Henry Thomas) woont. Het is avond en zijn oudere broer Michael (Robert MacNaughton) heeft zijn vrienden (Kevin Martel, Sean Frye en C. Thomas Howell) op bezoek. Elliot wil graag met hen meespelen, maar wordt op pad gestuurd om pizza te halen. Wanneer hij de pizza heeft opgehaald, ontdekt Elliott een buitenaards wezen, dat onmiddellijk vlucht. Elliot vertelt geschrokken maar enthousiast dat hij een vreemd wezen heeft gezien, maar zijn broer, zijn moeder en de vrienden van zijn broer geloven geen van allen dat Elliot echt iets gezien heeft. Elliot probeert desondanks toch om het wezen te lokken. Dit doet hij door Reese's Pieces-snoepgoed in het bos te leggen. Uiteindelijk weet hij het vertrouwen van het wezen te winnen, en lokt hij het naar zijn slaapkamer. Als Elliott wil gaan slapen, merkt hij dat zijn bewegingen worden nagebootst door het wezen. De volgende ochtend veinst Elliott dat hij ziek is, zodat hij niet naar school hoeft, en kan spelen met het ruimtewezen. Later die dag toont Elliott het wezen aan Michael en zijn jongere zus Gertie (Drew Barrymore). Hun moeder Mary (Dee Wallace) hoort het gestommel en komt naar boven. Michael en Gertie verstoppen in allerijl het wezen in de kast, terwijl Elliott zijn moeder ervan verzekert dat alles in orde is. Michael en Gertie beloven Elliott dat ze het geheim verborgen zullen houden voor hun moeder. Ze besluiten het wezen te houden en beginnen zich af te vragen waar het vandaan komt. Intussen laat het wezen zijn kunsten zien door een dode plant opnieuw tot leven te brengen. De volgende dag ervaart Elliott op school een telepathische band met het wezen. Terwijl het wezen thuis het huis verkent, de koelkast plundert, blikjes bier verorbert en aangeschoten door het huis zwalkt, begint ook Elliott zich vreemd te gedragen. Elliot laat een boer in de klas, glijdt aangeschoten van zijn stoel en bevrijdt daarna in de klas alle kikkers die gebruikt zouden gaan worden voor een dissectie. Wanneer het wezen op tv ziet hoe John Wayne Maureen O'Hara kust in de film The Quiet Man, kust Elliot op dezelfde wijze een klasgenootje (Erika Eleniak) waar hij verliefd op is.

-

Geïmproviseerd communicatiemiddel gebruikt door E.T. om naar zijn moederplaneet te bellen.

Die middag leert het wezen zijn eerste woordjes Engels, doordat hij Gertie herhaalt, die actief meedoet met het leren van woordjes van Sesamstraat. Ook leert hij zichzelf E.T. noemen. Met zijn pasgeleerde woorden maakt E.T. vervolgens duidelijk aan de drie kinderen Elliot, Gertie en Michael dat hij naar huis wil bellen, "E.T. phone home". Gelukkig heeft E.T. behoorlijk wat kennis van elektronica en techniek, want met behulp van Speak & Spell-speelgoed, een zaagblad, en verschillende andere huis-, tuin- en keukenmaterialen weet E.T. een communicatie-apparaat te bouwen. Michael merkt dat de gezondheid van E.T. begint af te zwakken en merkt eveneens dat Elliott naar zichzelf verwijst met 'wij'. Op Halloweenverkleden Michael en Elliott E.T. als spook om hem zo ongemerkt het huis uit te smokkelen. Elliott en E.T. fietsen naar het bos, waar E.T. erin slaagt om een signaal naar zijn moederplaneet te seinen. Als Elliott de volgende ochtend wakker wordt, merkt hij dat E.T. verdwenen is, en verdrietig keert hij terug naar huis. Michael vindt E.T., wiens leven aan een zijden draadje hangt, en geeft hem aan Elliott, die eveneens op sterven ligt. Mary wordt bang wanneer ze het ruimtewezen en de ziekte van haar zoon ontdekt. Op hetzelfde moment ontdekt de Amerikaanse overheid het bestaan van E.T. en vallen overheidsagenten het huis binnen. Wetenschappers zetten een medische voorziening op en laten E.T. en Elliott in quarantaine brengen voor een onderzoek. De telepathische band tussen Elliott en E.T. verdwijnt wanneer laatstgenoemde lijkt te sterven. Nadat E.T. is gestorven, wordt Elliott even alleen gelaten met het roerloze lichaam, om afscheid van zijn vriend te nemen. Plotseling merkt hij dat de bloem, die E.T. eerder nieuw leven had ingeblazen, opnieuw tot leven komt. E.T. blijkt nog in leven, en maakt aan Elliot duidelijk dat zijn soortgenoten hem komen ophalen: E.T. kan naar huis, en zijn hart gloeit van blijdschap! Elliott en Michael stelen een busje om E.T. naar het bos te brengen en er ontstaat een wilde achtervolging. Michaels vrienden steken een handje toe door de autoriteiten te omzeilen met de fiets. Als Elliott zich met het busje vastrijdt, pakken ze de crossfiets en maakt E.T. gebruik van zijn buitenaardse krachten om alle jongens tegelijk met de fietsen te laten vliegen in de richting van het bos. Als ze in de buurt van het ruimteschip komen, begint het hart van E.T. nog sterker te gloeien om zich voor te bereiden op z'n terugkeer naar zijn moederplaneet. Maria, Gertie en "Keys" (Peter Coyote), een overheidsagent, komen ook opdagen in het bos. E.T. neemt afscheid van Michael en Gertie, en terwijl hij zijn gloeiende vinger naar Elliotts voorhoofd wijst, zegt hij tegen hem: "I'll be right here". Vervolgens pakt E.T. de bloempot die Gertie hem gaf en wandelt hij het ruimteschip binnen, dat daarna opstijgt, waardoor er een regenboog aan de hemel verschijnt.

Banner voor de liefhebbers


Je kunt hiervoor de volgende code gebruiken:

<a href="http://coord.info/GC60J0A" target="_blank"><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/6ac94e53-091a-4b86-8135-68187ae977a3_t.jpg" alt="De ET serie gevonden"></a>


Podium.

-

Additional Hints (Decrypt)

xnegbaara qbbf

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)