Skip to Content

<

Kelvän kiikkukivi

A cache by Nusut Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/14/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo lohkarekätkö Kelvällä.

Netistä löytyvän Aimo Kejosen laatiman tekstin mukaan Kelvän kiikkukivi on mitoiltaan 4,5 m pitkä, 3 m leveä ja 3-4 metriä korkea graniittigneissilohkare. Huimaa lohkareessa on se, että se tasapainoilee kalliolla puolittain runsaan metrin korkuisen jyrkänteen reunan yli kurkottuen. Isosta lohkareesta on irronnut molemmilta puolilta laattamaiset osat. Toinen osa makaa maassa kivipöytänä ja toinen on jäänyt pystyyn ja muodostaa suojaseinän ison lohkareen lipan eteen. Kejosen tekstin mukaan kiikkukivi nimensä mukaisesti myös liikkuu noin 5 cm verran jyrkänteeseen nähden poikittaisessa suunnassa. Kelvän kivi on siirtolohkare, joka on liikkunut jäätikön mukana nykyiselle paikalleen. Joskus muinoin paikallinen tietäjä on pitänyt kiveä parannuspaikkanaan. Tämän ymmärtää hyvin, sillä kun lohkaretta katsoo, täytyy vain ihmetellä niitä valtavia voimia, jotka sitä ovat aikanaan liikutelleet ja vielä kappaleiksi halkoneet. Ehkäpä tietäjä on ajatellut saavansa osan luonnon voimasta itselleen. Ainakin paikka on tehnyt tulijan nöyräksi ja kunnioittavaksi.

Annettu parkkipaikka vie jonkinlaiselle sähkökopille tms. Lyhytaikainen parkkeeraus sen eteen ei pitäisi haitata ketään. Purkin piilotuksen aikaan annetulta parkkipaikalta oli hieman haasteellista edetä kivelle metsätöiden vuoksi. Maassa oli paljon kaatuneita puunrunkoja ja kuivia pieniä ojia. Kun annetulta parkkipaikalta kaartaa aluksi vasemmalle, tavoittaa metsäkoneuran, jota myöten on helpompi liikkua. Mutenkin kätköllä käydessä kannattaa jättää oikealla sivulla oleva talo pihoineen rauhaan.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

62 Logged Visits

Found it 61     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.