Skip to Content

<

Asekätkentä 3

A cache by whocarez Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/16/2015
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size: large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


HUOM! Lähitalon asukkaalta tulleen tiedon mukaan Ruoholahdentielle ei ole suotavaa muiden autolla ajella kuin sen varressa asuvien, joten jättäkää ajoneuvo esimerkiksi Hyyppäänvuoren "viralliselle" p-paikalle ja kulkekaa sieltä jalan!

Kuten kätkön nimestäkin käy ilmi, tämän kätkön aiheena on asekätkentä. Purkki ei kuitenkaan sijaitse muurahaispesässä vaikka sellaisia kätkennässä suosittiin, vaan hieman korkeammalla paikalla jonne pääsemiseksi kannattaa varata mukaan joko kaveri tai lyhyehkö apuvälineistö.

FTF:n kuittaajalle on asekätkentää lämmöllä muisteleva Vellupveli lahjoittanut palkinnon joka löytyy kätköpurkin sisältä. Palkinto on löytäjälle mieluinen sillä samanlaista käyttää Vellun lisäksi m.m. Bear Grylls.

Tämä kätkö on asekätkentäsarjan musta lammas sillä se on merkittävästi edeltäjiään helpommin saavutettavissa monessakin mielessä. Kätköttäjä kuitenkin mielummin antaa hieman periksi tähtimäärissä kuin lopettaa sarjan kartuttamisen.

Kätkö sijaitsee yksityisellä luonnonsuojelualueella, joten siellä liikkujien tulee noudattaa kaikkia alueen käyttöön liittyviä säännöksiä, rajoituksia ja ohjeita.

Lyhyesti asekätkennästä
Asekätkentä oli jatkosodan jälkeen Suomessa suoritettu salainen aseiden hajavarastointioperaatio, jolla pyrittiin mahdollistamaan sissisodankäynti sellaisessa tilanteessa, että Neuvostoliitto miehittäisi maan. Aihe on sangen mielenkiintoinen ja siihen voi tutustua tarkemmin esimerkiksi lukemalla aihetta koskeva artikkeliWikipediasta, tai katsomalla video Elävästä arkistosta.Additional Hints (No hints available.) 

Find...

91 Logged Visits

Found it 87     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.