Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Traditional Geocache

Suomen luontoa: sinisorsa

A cache by The Dunes Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/30/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

KULKU AINOASTAAN YRITTÄJÄNKADUN P-PAIKAN KAUTTA !

ENG: ACCESS ONLY FROM YRITTÄJÄNKATU P-AREA !


Tämä kätkösarja esittelee Suomen luontoa. Ethän häiritse pesiviä lintuja! Kätkö ei ole löydettävissä pesimäaikana. Kätkö on verrattain helppo löytää mutta sille päästäksesi tulet (todennäköisesti) tarvitsemaan apuvälineen. Talvella kätkö tulee peittymään lumeen.

ENG This series presents the nature of Finland. Please, do not disturb nesting birds! The cache is not available during nesting season. The cache is fairly easy to find but you will (most probably) need a tool to reach it. During the winter the cache will be covered by snow.

HUOM! Alueella kasvaa vaarallista jättiputkea. Liikuthan alueella varovasti.

ENG NOTE! Giant hogweed grows on the area. Please, do be careful while walking on the area.

Sinisorsan (eli heinäsorsan) (Anas platyrhynchos) pituus on noin 50–60 senttimetriä ja sen siipien kärkiväli on 81–95 senttimetriä. Sinisorsalla on suuri pää ja nokka sekä lyhyt pyrstö. Lentävä sinisorsa näyttää raskaalta, sillä on tylpät ja leveät siivet ja sen siivenlyönnit ovat nopeat. Sinisorsan jalat ovat oranssit. Nimensä mukaisesti sinisorsalla on sininen, valkoreunainen siipipeili.

Juhlapukuisella koiraalla on vihreä pää ja kaula ja keltainen nokka sekä valkoinen kaularengas. Rinta on ruskea ja vatsa ja selkä ruskeanharmaat. Pyrstö on musta ja pyrstösulista keskimmäiset ovat ylöspäinkiertyneet. Naaras on väriltään ruskeankirjava, mutta päälaki ja silmäkulmajuova ovat muuta ruumista tummemmat. Sillä on oranssi nokka, jossa on vaihtelevan paljon mustaa väriä. Vatsa on väritykseltään vaaleanruskea ja siiven alapuoli valkeahko.

Riistalintuna sinisorsa on Suomessa suosituin metsästettävä. Suomessa sinisorsa on rauhoitettu 1.1.–20.8. kello 12.00 saakka.

Lähde: wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

222 Logged Visits

Found it 203     Write note 6     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     Post Reviewer Note 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 3/19/2018 12:51:21 AM Pacific Daylight Time (7:51 AM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page