Skip to Content

<

Pisteenlaskua II

A cache by jomadaFIN/adoptio Mosse99&Erkio61 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/25/2016
Difficulty:
4.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä mysteeri on jatkoa koeratkojanakin toimineen lautapeligurun, finmeeplen, erinomaisen mainiolle Pisteenlaskua -mysteerille. Tehtävä on esikuvansa tavoin selkeä, mutta vaatii tarkkuutta ja perehtymistä eri lautapelien sääntöihin. Kaikkia pelejä ei olla julkaistu suomeksi, mutta kaikkien säännöt löytyvät kyllä netistä ainakin englanniksi. Lisää vaikeutta tehtävään tulee mysteerin sukeltaessa lisäosien (peruspelin kanssa pelattava laajennus) ja sisarpelien (peruspelistä kehitetty samantyyppinen, mutta hiukan eri säännöt sisältävä erillinen peli) maailmaan. Ratkonnassa auttaa ainakin BoardGameGeek (lautapelisivusto, josta löytyy todella kattavasti sääntöjä, kuvia ym. sisältöä lautapeleihin liittyen).

Kätkön löydät näistä koordinaateista:

N 61° AA.BCC'
E 023° DD.EEF'

Saat puuttuvat tiedot kun lasket, kuinka monta pistettä oheisista lautapelitilanteista saa.

AA

Tämä saksalaislähtöinen ja ilmeisesti suomentamaton peli ammentaa teemansa erään saarivaltion muinaisen kansan rikkaasta kulttuurihistoriasta. Ruskea pelaaja on tällä kertaa ollut melko suvereeni. Jätetään nyt huomiotta varsinaisilla pelinappuloilla kerätyt pisteet (niitä ei kuvasta voisikaan päätellä), mutta kuinka paljon pisteitä pelaaja saakaan matkan varrella keräämistään bonuslaatoista? Vinkki: kyseessä on sisarpeli/lisäosa.

B

Tämä peli on tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle lautapelaajalle. Vai onko sittenkään…? Kuinka paljon pelaaja mahtaa saada pisteitä, jos nyt myisi kaikki istutuksensa? Huom! Pelin eri painoksissa on eroja. Kuva on uusimmasta painoksesta, mutta samat pisteet saa vanhemmistakin laitoksista, vaikka kuvitus voi olla erinäköistä. Eri kielisissä painoksissa kortit ovat luonnollisesti eri nimisiä.

CC

Ei, kyseessä ei ole Menolippu. Tämäkin junapeli on kuitenkin Suomessa julkaistu ja on palkinnonkin pokannut. Kuinka paljon tässä neljän pelaajan pelissä pelaaja saa pisteitä yhtiöomistuksillaan?

DD

Paitsi että tämä suomentamaton scifi-peli on itsessäänkin jo täysin hulvaton, on pelkkä sääntökirjakin viihdyttävää luettavaa. Tällä toisen kierroksen lennolla (vaikuttaa maaliintulobonuksiin) kuvassa näkyvä alus oli ainoa joka selvisi perille saakka. Paljonko aluksen omistajalla jää ”kosmisia krediittejä” takataskuun lennon jäljiltä? Kuvassa näkyvät krediitit ovat pelaajan tähänastiset tienestit ja ne lasketaan mukaan tulokseen. Laudan toisessa kulmassa olevat palat ovat aluksesta irronneita osia.

EE

Tämäkin simppeli mutta hauska lisäosalla höystetty korttipeli lienee monelle tuttu. Laske pelaajan keräämät pisteet oletuspisteytystä ("beginner scoring" / "ruskea pisteytystaulukko") käyttäen!

F

Tästä robottien romurallistakin on julkaistu monta erinäköistä painosta, mutta säännöt ovat onneksi kaikissa versioissa samat. Pelissä ei varsinaisesti kerätä pisteitä, mutta kuinka monta korttia saa kierroksen alussa pelaaja, jonka robotilla on kaksi "damagea"?

GeoChecker

Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea. Ratkaisun tarkistamisen lisäksi saat vinkin ja vähän muuta tietoa purkista. Checkerillä voit tarkistaa myös jokaisen yksittäisen pelin pisteytyksen oikeellisuuden. Tämän tehdäksesi toimi näin:

Tarkasta koordinaatit arvoilla N00° AA.BCC E000° DD.EEF, korvaten haluamasi kohta vastauksellasi ja muut nollalla. Esimerkiksi jos epäilet AA-kohdan vastauksen olevan 25, laukaise checkeriin N00° 25.000 E000° 00.000. Tarkistin kertoo jos kyseisen pelin pisteet ovat oikein, eivätkä oikeat vastaukset vähennä yrityskertoja.

Nyt vaan lautapelien kimppuun. Ratkomisen iloa!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

42 Logged Visits

Found it 35     Didn't find it 1     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.