Skip to Content

<

Torpin Vesitorni

A cache by Joucce Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/07/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Torpin vesitornin välittömässä läheisyydessä oleva tradikätkö.
Kätkössä ei ole kynää.

Et tarvitse työkaluja lokikirjan esiin saamiseksi. Palautathan camon juuri kuten se olikin. Kätkölle on kysytty ja saatu lupa.

Kätkö esittelee Torpin teollisuusalueen yhden maamerkeistä, vesitornin. Oikeaoppisemmalla termillä paineenkorotusaseman.

Meri-Lapin Vesijohtoverkostossa on 21 vedenottamoa, joista vesi voidaan pumpata suoraan jakeluun ja 4 raakavedenottamoa, joiden vesi joudutaan käsittelemään raudan ja mangaanin poistamiseksi. Vedenottamot sijaitsevat Tervolan, Tornion, Kemin ja Keminmaan kuntien alueilla. Kaikki vedenottamot ovat tyypiltään siiviläputkikaivoja. Kaivojen siiviläosat ovat noin 5 – 10 metrin syvyydellä maanpinnasta ja kaivojen halkaisijat ovat 160 – 400 mm.
Vedenottamoilta vesi johdetaan vesijohtoja pitkin alavesisäiliöihin ja edelleen kuntien vesiyhtiöille kulutukseen. Runkovesijohtoverkostoa on noin
157 km ja 5 alavesisäiliötä, joiden kokonaistilavuus on yhteensä 4150 m3.
Paineenkorotusasemia on 3 kpl joista yksi on tällä kätköllä esiteltävä Torpin paineenkorotusasema.

Raakavedenottamoilta otettava vesi käsitellään raudan ja mangaanin poistamiseksi Keminmaan Lautiosaaressa sijaitsevassa vedenkäsittelylaitoksessa ennen jakeluun toimittamista.

Vuonna 2010 vedenotto jakautuu siten, että 70-80% kuntien vesiyhtiöille toimitettavasta vedestä on käsittelemätöntä pohjavettä, johon lisätään vain hiukan natriumhypokloriittia hygieenisyyden varmistamiseksi. Loput 20-30% toimitettavasta vedestä on käsitelty Lautiosaaren vedenkäsittelylaitoksella raudan ja mangaanin poistamiseksi.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

382 Logged Visits

Found it 364     Didn't find it 12     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.