Skip to Content

<

Tapposilta

A cache by Veetiville Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/20/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sillan luona, jota ei enää sillaksi tunnista. Saatat tarvita esimerkiksi saappaita kätköllä. Myös oma kynä kannattaa ottaa mukaan, sillä kynillä on ollut tapana hävitä.


Tapposilta on tässä, vaikka se onkin nykyään merkitty karttaan hieman etelämmäksi Porintien itäpuolelle, vaikkakin saman puron varteen. Se oli aikoinaan mahtava kivirakennelma. Sen alta pystyi lapsi kulkemaan kyykkisillään toiselle puolelle, jos uskalsi. Nykyään silta on korvattu putkella ja se on lähes huomaamaton. 
 
Hyytävä nimi on pelottanut ja askarruttanut ikimuistoisista ajoista lähtien. Kerrotaan, että naiset ja lapset pelkäsivät Tapposillan paikkaa, jossa kuulemma kummitteli. Ei ole tietoa siitä, miltä vuosisadalta se periytyy, sillä vanhoissa kartoissa sitä ei mainita. Nimestä on kuitenkin muutamia arvauksia.
 
 
Erään kertomuksen mukaan 1800-luvulla eräs kappalainen oli tippunut kärrystä sillan kohdalla ja syöksynyt puron kivikkoon. Se kuulostaa kuitenkin epätodennäköiseltä, sillä kirkonkirjat kertovat hänen kuolleen luuvaloon. Sitä tuskin voitaisiin kutsua tapoksi.
 
Toisen tarinan mukaan nimi voisi johtua tässä paikassa kansalaissodan aikaan tapahtuneesta kirkkoherran pojan murhasta. Ruumis kuitenkin löydettiin kilometrin kauempaa.
 
Kolmantena teoriana on Tapposillan vieressä ollut riihi, tai oikeastaan siinä suoritettu riihen tappaminen eli puiminen, josta lähti kova meteli.
 
Nimi saattaa myös johtua siitä, että ennen rengin palkkaan kuului palsta, jossa saattoi viljellä humalaa. Tällaista palstaa voitiin kutsua humalahaaksi tai humalistoksi, mutta myös tappokoppeliksi tai tapoksi.
 
Vihdissä on ollut muitakin Tappo-nimiä, mutta osa nimistä on poistunut käytöstä ja niin poistunee myös Tapposilta historian hämäriin. Eihän sillalla, jonka olemassaoloa ei maisemasta enää erota, voi myöskään olla nimeä?

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

204 Logged Visits

Found it 193     Didn't find it 2     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.