Skip to Content

<

Lusikointia Sorsakoskelaisittain

A cache by PJJ69 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/11/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tällä kätköllä pääset opettelemaan sopan syönnin alkeet uudestaan.  Tällaiseen kätköön törmättiin Hiltsun kanssa Piteån reissulla. Pakkohan se oli kopioida tällekin seudulle. Pitäkää hauskaa. JA ÄLKÄÄ SÄRKEKÖ, vaikka kärsivällisyyttä tämä ehkä saattaa koetella.

Kätkössä on kynä, mutta suosittelen tuomaan oman. cheeky


Lusikka on ruokailuväline, joka soveltuu erityisesti keittojen ja muiden nestemäisten ruokien syömiseen. Lusikka on myös hyvin kätevä ruokailuväline, kun syödään tahmaista pullaa tai leivosta. Nykyiset lusikat valmistetaan yleisimmin ruostumattomasta teräksestä. Hopeasta valmistetaan yleisimmin muun muassa teelusikoita, sekä tietysti kaikkia muitakin aterimia joita käytetään juhlavissa kattauksissa. Hopealusikat ovat myös yleisiä hää- sekä ristiäislahjoja. Lusikkaa on annettu muistoesineenä myös hautajaisissa, samoin kuin matkamuistona. Lasten käyttöön valmistetaan myös muovisia lusikoita. Monet ovat aloittaneet itsenäisen syömisen lusikalla, jossa on muovinen varsi ja kuminen kuppiosa.

Aiemmin Suomessa käytettiin etupäässä puulusikoita, joita yhä käytetään esimerkiksi keskiaikaa elävöittävissä pidoissa. Jos puulusikkaa käyttää syömiseen tulee se ensin kastella, mikäli sitä ei ole käsitelty öljyllä. Kasteltuun tai öljykäsiteltyyn lusikkaan ruoka ei tartu.

Hyvän puulusikan valmistaminen käsin on varsin työlästä, ja käsintehtyjen veroisia puulusikoita ei voi koneellisesti tuottaa. Ennen vanhaan puulusikka oli monesti käsityötaidonnäyte. Vain harvoja puulusikoita on säilynyt museoiden kokoelmiin, sillä käyttöesineinä ne tavattiin käyttää loppuun.

Läh : wiki

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

117 Logged Visits

Found it 106     Didn't find it 1     Write note 6     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.