Skip to Content

<

112

A cache by meirami Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/12/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö esittelee yleisen hätänumeron,112-päivän sekä Oulun VPK:n

Mikrokokoinen kätkö sijaitsee lähellä Oulun VPK:ta, joka hoitaa myös hälytystehtäviä, joten toiminnalle ei saa aiheutua mitään haittaa. VPK:n alueelle ei saa mennä, eikä sinne saa pysäköidä autoja. Vpk:lla ollaan tietoisia kätköstä.

Kätkössä ei ole kynää.


112 on Suomessa ja kaikissa EU-maissa toimiva hätänumero, johon voi soittaa maksutta kiireellisissä ja todellisissa hätätilanteissa.

Euroopan komission teettämän EU:n laajuisen kyselytutkimuksen (Eurobarometer 2011: The European Emergency Number 112) mukaan lähes kaikki kansalaiset pitävät hyödyllisenä, että EU:ssa on yksi yhteinen hätänumero. Kuitenkin vain 26 prosenttia kaikkien EU-maiden asukkaista tiesi, että 112 numeroon voi soittaa kaikkialla EU:ssa, suomalaisista asian tunsi hieman yli puolet.

Vuosittain helmikuun 11. päivä vietetään Euroopan yhteistä 112-päivää, jolloin EU-kansalaisia valistetaan hätänumerosta ja sen asianmukaisesta käytöstä. Suomessa sitä on vietetty jo vuodesta 1997. Teemapäivänä puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudesta ja ennaltaehkäistä onnettomuuksia.  Tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.

Oulun vapaaehtoinen palokunta on perustettu vuonna 1874.  Aluksi se huolehti koko kaupungin ja ympäristökuntien turvallisuudesta. Tänä päivänä palokunta on Oulu-Koillismaa pelastuslaitoksen alaisena sopimuspalokuntana Oulussa eli ns. reservipalokuntana ja tukee alueen muita palokuntia.
Ensimmäinen paloasema sijaitsi keskustassa lähes vuosisadan ajan kunnes palokunta rakennutti itselleen uudet tilat Koskelan kaupunginosaan, jossa palokunta toimii tälläkin hetkellä.

Hälytysosastoon kuuluu n. 35 miestä ja naista. Hälytyksiin osallistuvilla henkilöillä on vähintään 18 vuoden ikä ja sammutustyönkurssi suoritettuna.

Nuoriso-osaston harjoituksissa opetellaan palo- ja pelastusalan taitoja ja elämälle tärkeitä sosiaalisia tietoja ja taitoja. Lisäksi toiminnassa kannustetaan terveellisiin elämäntapoihin ja opitaan vastuuntuntoisiksi kansalaisiksi. Aktiivisia 10–17-vuotiaita nuoria nuoriso-osastossa on noin 20.

Varhaisnuorisoryhmä VANU on nuoriso-osaston toiminnan alaisena 1.1.2008 aloittanut ryhmä. Vanuun voivat liittyä 7-9-vuotiaat lapset, jotka ovat kiinnostuneita palokunta- toiminnasta. Tarkoituksena on vapaapalokuntaharrastuksen aloittelu, sosiaalisten taitojen opettelu, itsetunnon tukeminen, myönteisen itsenäistymisen opettelu ja taitojen kartuttaminen leikinomaisen toiminnan avulla. Tarkoituksena on herättää lapsen kiinnostus VPK- harrastusta kohtaan, ja madaltaa kynnystä siirtyä aikanaan nuoriso-osastoon.

Ryhmät harjoittelevat viikottain. Lisäksi toimii naisosasto, jonka toiminta koostuu huolto-, valistus-, tiedotus- ja koulutustoiminnasta.

Palokunnan hälytysosasto suorittaa korvausta vastaan erilaisia avunantotehtäviä, mm; palovartiot, puunkaadot, rallipäivystykset 

Lähteet: 

http://www.oulunvpk.fi/fi/Etusivu.html

http://www.112.fi/hatanumero_112/112-paiva

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

429 Logged Visits

Found it 420     Write note 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.