Skip to Content

<

Aave 20: Pellisen kahvinkeitto

A cache by piakos Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/24/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä selittämätön tapaus sattui 20. elokuuta1992 Lapissa Morkamojan vanhalla kullankaivajien jättämällä autiotuvalla.

Olin vaimoni kanssa vaellusretkellä Lemmenjoen länsipuolella ja asetuimme yöpymään tuvassa. Kämpän toinen osa oli lukittu rautatangolla ja vahvalla lukolla. Jätimme rinkkamme lukittua ovea vasten.

Ennen puolta yötä heräsin sellaisiin ääniin, jotka voisivat aiheutua kahvinkeitosta tai vastaavistä askareista. Kuului myös kävelyä, kahinaa ja astioiden siirtelyä. Nukahdin, mutta puolen yön jälkeen havahduin ääniin uudelleen, jolloin vaimonikin heräsi, ja kuuntelimme ääniä yhdessä. Kummallakin kerralla ne kestivät useita minuutteja. Ketään siellä ei kuitenkaan voinut olla – tyhjä se oli edelleen ja rinkkammekin nojasivat paikoillaan oven edessä.

Tuvan historiasta sanoisin sen verran, että se oli kullankaivajien aikoinaan rakentama ja käyttämä. Sodan jälkeen kuuluisaksi tullut hollantilainen seikkailijatar, Petronella, oli toiminut tuvassa aikoinaan emäntänä. Kullankaivaja Jukka Pellinen oli asunut siellä ja mennyt sekaisin naisen pettämänä. Pellinen tappoi kaksi ihmistä ja sai itse surmansa kiinniotettaessa. Näiden kahden mukaan nimettyinä on kartassa kämpän eteläpuolelle merkitty Petronellan kukkulat ja pohjoispuolelle Pellisenlaki.

Kokemastamme melkoisesti säikähtänyttä vaimoani lohduttelin, että Pellinen se siellä vielä kahvia keitteli. Vastaavanlaisista kummittelutapauksista Lapissa on tullut kuuluisaksi Karvaselän kämppä, joka paloi myöhemmin.

ÄLÄ VEDÄ PUSSIN SUUTA SUPPUUN, PUSSIN SUUAUKON RAUTALANGAN ON TARKOITUS OLLA PYÖREÄ JA AUKI!!!!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

286 Logged Visits

Found it 281     Didn't find it 2     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.