Skip to content

Step by Step 2016 Event Cache

This cache has been archived.

ciklider: Stort TACK till alla som deltog och alla som hjälpte till att göra eventet så lyckat!

Kanske blir det ett nytt event nästa år igen!

Hoppas alla loggat eventet för nu arkiverar jag det!

/Patrik aka Ciklider

More
Hidden : Sunday, 24 January 2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Efter uppehåll under 2015 kör vi nu för femte gången Step by Step i Malmö - söndagen den 24 januari. 

Step by Step är ett inomhusevent för social samvaro, inspiration och en möjlighet att lära sig mer om vår hobby. 


Preliminärt Program
9.30 ”Portarna” öppnas - Mingel och fika
10.00 Välkommen och introduktion, info om workshopparna
10.15-11.10 En USA resa i geocachingens första hjulspår - konsten att fylla "placed months"(Palmarna/Team-Prince)
11.15-12.25 Workshop A
12.30 Lunch och mingel
13.30-14.40 Workshop B
14.45 Fika och lottdragning
15.15 Reseberättelse - En upplevelse i skräck och bilder! (OlaHansson)
16.00 Avslutning


Workshopgrupper blir preliminärt enligt nedan och vi ska försöka planera dem så att de flesta ska ha möjlighet att delta på de olika föreläsningarna man helst önskar. Ange därför i anmälan vilka två WS som ni är mest intresserade av!

WS1: Nybörjare i geocaching? (Jashkos Änglar)
Vad är en PQ? Hur hittar jag bra gömmor som många gillat? FTF jakt - vad krävs? Vad ska jag tänka på när jag vill lägga ut min första egna cache? Vi tipsar om detta och mycket annat som är bra att känna till som nybörjare inom geocachingen. Givetvis blir det också tid till frågor.

WS2: Wherigo  (Ugglemamma & Ugglepappa)
På denna workshop kommer vi att: * Ge en kort introduktion till hur man går en Wherigo. * Prata om vad som är bra att tänka på innan man bygger en egen Wherigo. * Demonstrera hur man gör rent praktiskt för att skapa en enkel cartridge i programmet Urwigo. Mer info finns på http://nattuggla.net/whereigo/event2016.html

WS3a: Geocaching med mobilen – tips och program - Android!  (Pappson)
När mobiltelefonerna blev smarta nog att kunna geocacha med är nog den enskilt största orsaken till att antalet geocachare ökat kraftigt de senaste åren. Här kommer du att få praktiska tips och idéer om programvaror och ”tips & trix” för att på bästa sätt utnyttja mobilen vid geocaching.

WS3b: Geocaching med mobilen – tips och program - iPhone! (Stargirl70)
När mobiltelefonerna blev smarta nog att kunna geocacha med är nog den enskilt största orsaken till att antalet geocachare ökat kraftigt de senaste åren. Här kommer du att få praktiska tips och idéer om programvaror och ”tips & trix” för att på bästa sätt utnyttja mobilen vid geocaching.


WS4: OpenStreetMap – Att använda och uppdatera (OlofL)
OpenStreetMap (OSM) har utvecklats kraftigt de senaste åren och i många fall är kartorna här betydligt mer detaljerade än GPSernas standardkartor. Perfekt för att ladda ner till GPSen eller mobilen inför utlandsresan såväl som inför skogsturen här hemma. Tanken är också att alla ska kunna bidra och förbättra kartorna som redan finns! Här kommer vi att gå igenom både hur man gör för att ladda ner och använda befintliga kartor samt hur man kan bidra med uppdateringar.

WS5: Att komma igång med att lösa mysterycacher! (Ciklider)
Vad är en mystery cache? Många är det som inte riktigt kommit igång med att börja lösa och logga mysterycacher - "Jag förstår inte vad jag ska göra". Här är tanken att ge lite introduktion till mystlösandets förtrollade värld och även några handgripliga tips på hur man kan lösa några olika typer av mystar.

WS6: Prova på klättring. Tips om utrustning och möjlighet att prova på.  (Team MEJ, Team Lodde)
Utrustningen för vad man ”behöver” för geocachinghobbyn utvecklas hela tiden, för några är det självklart att man ska kunna fira upp sig i träd och längs klippväggar. Här får du en chans att prova på och samtidigt lära dig mer om utrustningen som finns. (OBS detta är ingen klättringskurs – vilket varmt rekommenderas innan du ger dig på detta själv!!)


Vid anmälan är det viktigt att du anger hur många ni blir samt vilka två WS du/ni är mest intresserad av, så vi kan planera lokaler efter detta.

Kostnaden för eventet är 90 kronor/person, vilket förutom alla föredrag och WS inkluderar lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika.
 
Precis som de senaste åren gäller betalning i förväg, helst via swish enligt information som skickas ut efter anmälan. Om du INTE önskar lunch så meddela i anmälan så vi kan beräkna hur mycket vi ska köpa in.


Ingång till lokalen är från Kalendegatan 26. Vi kommer även i år att hålla till på 4:e våningen i EGs lokaler.

Lokalerna begränsar antalet deltagare till max 110 personer.

Parkering: Finns i huset (Citygaraget med infart från Djäknegatan), dock är det ganska dyrt så samåkning kan som alltid vara ett tips. Om man har lite tur kan man även få parkering längs med kanalen där det finns en del gratis parkeringar på söndagar. Malmö Centralstation ligger ca 5-10 minuters promenad från eventplatsen.

Varmt välkomna!
  

Additional Hints (No hints available.)