Skip to content

Dakar (NC) Multi-cache

Hidden : 10/22/2015
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

ENGLISH DESCRIPTION

Dakar (NC) is een uitdagende multicache die 's nachts moet worden gereden met een auto. De cacheroute is in totaal ongeveer 40 km lang en gaat deels over onverharde wegen. De staat van deze onverharde wegen is sterk afhankelijk van het weer. Om de cache te loggen zal jij je innerlijke coureur in je los moeten laten. DEZE CACHE IS EEN ENORME UITDAGING.

Welkom bij Dakar (NC)


Om deze cache te kunnen loggen zijn de volgende zaken van belang:
Navigator (tweede persoon), raadzaam is ook een monteur (derde persoon)
Zaklamp
Pen + papier

De route: Witte fireneedles geven de route aan. Staat een fireneedle aan de linkerkant van de weg, ga dan de eerstvolgende weg links. Staat een fireneedle aan de rechterkant van de weg, ga dan de eerstvolgende weg rechts. Staat er geen fireneedle, ga dan op het kruispunt rechtdoor. Een kruispunt is alleen een kruispunt als RECHT overgestoken kan worden. het is GEEN kruispunt als eerst een paar meter naar rechts (of links) moet worden gereden. Alle fireneedles staan voor, of op een kruising of t-splitsing. De afstand hoe ver een fireneedle voor een afslag kan staan varieert sterk van 0 - 100 meter voor een afslag.
Rood: Hier ligt een fysiek tussenpunt. Stop dus de auto en stap uit. Hij kan direct bij de eerste rode fireneedle verstopt zijn of na een (kort) stuk lopen van maximaal 3 rode fireneedles. Hij ligt verstopt binnen 4 meter van de fireneedle.
Ergens op de route vindt u een plek met heel veel witte fireneedles. een stuk of 8 (of meer?!) bij elkaar. Die gaan een bos in. Dit hoort NIET bij onze route . Het is echt heel duidelijk te herkennen. in de buurt van de eindlocatie hangen reflecterde 'doekjes' die met een spijker aan bomen vast zitten. Volg deze route niet! Dit maakt geen deel uit van onze nachtcache. Wij maken uistluitend gebruik van één type fireneedle in twee verschillende kleuren.


Vooral bij kruisingen zijn er veel andere reflecterende voorwerpen; stickers op lantaarnpalen, reflectoren voor een huis etc. Regelmatig zijn de fireneedles op dergelijke plaatsen te vinden, dit is dus extra goed zoeken. Bij twijfel dus even uitstappen en controleren of het een reflecterende punaise is.
De fireneedles zitten op: Bomen, houten paaltjes, een kunststof paaltje, een bankje. Bij het rijden van de route moeten alle doodlopende wegen worden vermeden.
Tip: De fireneedles zijn op afstand het beste zichtbaar met groot licht. Het kan voorkomen dat je fireneedles mist wanneer je geen groot licht voert. Echter, op sommige plekken is de kans aanwezig dat er andere weggebruikers zijn. Doe dan uw groot licht even uit en wacht desnoods even. Een ander mag geen hinder ondervinden van onze hobby.
Bij een juiste berekening van de eindlocatie kom je op een plek met een witte fireneedle. Zoek hier naar de volgende fireneedle en tot slot een boom met 4 fireneedles. Dit is de finish.

Coördinaten: Bij gevonden coördinaten (waypoints) ligt NOOIT wat verstopt. Het geeft een punt aan waar langs gereden dient te worden. Ga altijd de kortste weg naar die coördinaten. Vervolg je weg in de richting die je rijdt en let vanaf dit moment weer op fireneedles. Het kan zijn dat op die route wat te vinden is. Ga dus niet over een andere weg.

Fysieke tussenpunten: Bij deze tussenpunten vind je een coördinaat. De kortste weg naar die coördinaten toe staat hierin aangegeven. raadzaam is er een foto van te maken. Ook heeft elk tussenpunt een aanwijzing die nodig is om de cache te vinden. Bewaar die goed!
De laatste aanwijzing is nodig om de gevonden waarden op de juiste manier te gebruiken om de eindlocatie te vinden. Het coördinaat van dit punt geven we cadeau in de hint. Stel, niet alle (letter)waarden zijn gevonden... Dan is er nog wat mogelijk door te goochelen met getallen.


Auto: Niet elke auto is geschikt. een auto moet een beetje hoog op de wielen staan. De moeilijkheidsgraad is sterk afhankelijk van het weer en de cachemobiel. Om een beetje te kunnen bepalen of je je cachemobiel geschikt vindt dan kun je die vergelijken met

Travelbug code
TB64THT


Klik hier voor de video

Noot: De coureur van bovenstaande cachemobiel is FrisianPride. Hij is een zeer erkend coureur in het amateurcircuit. Jezelf vergelijken met dit fenomeen is volkomen ongepast.

Neem dit met een korreltje zout.

Het feit dat de cache meermaals gereden is met dergelijk cachemobiel wil nog niet zeggen dat er geen rijervaring nodig is voor deze cache. Tijdens de cache wordt er alleen gereden op openbare wegen. Deze wegen mogen dus dag en nacht gebruikt worden (ook de onverharde wegen)
Tijdens het maken en proefrijden van de route hebben we meermaals moeten remmen voor oversteken (groot) wild. Let hier dus voor op!

De makers van de cache zijn in geen enkel geval verantwoordelijk voor de ontstane schade tijdens de cache. Dit betreft zowel schade aan de eigen auto, schade aan eigendommen van anderen als aan personen. Houd je te allen tijde aan de verkeersregels en neem geen onnodige risico's. Op het moment dat je het niet vertrouwt raden wij het aan de route naar de cache af te breken. Neem de verantwoordelijkheid voor jezelf, de inzittenden en andere weggebruikers. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen in de vorm van een mail.
Team geocaching Dakar is een combinatie van de teams FrisianPride en deBoenjo. Deze teams zijn beide verantwoordelijk voor het onderhouden van deze cache.

Als het je lukt de cache te loggen mag je onderstaande banner op je pagina plaatsen.


Succes!
Hall of Fame


Additional Hints (Decrypt)

-Ghffrachag: orerxrara ina qr rvaqybpngvr: A52 54.226 R006 14.334 -An urg rrefgr slfvrxr ghffrachag jbeqg retraf rra nnaqhvqvat anne yvaxf trtrira. -Qr zrrfgr xrera zbrg re retraf erpugf jbeqra nstrfyntra, xbz wr ovw rra g-fcyvgfvat mbaqre rra sverarrqyr gr uroora trmvra. tbx qna erpugf ra evw rra cnne 100 zrgre bz qr ibytraqr gr mbrxra: bs evw greht. (ovw rra xehvfvat mbaqre sverarrqyrf trmvra gr uroora anghheyvwx trjbba erpugqbbe evwqra) -Zbpug wr urg vqrr uroora qng rra rffragvrry chag zvfg hvg qr ebhgr. Arrz qna ivn Jungfncc bs FZF pbagnpg bc zrg: 0621393564 (SevfvnaCevqr) bs 0613731161 (qrObrawb) Jr ubcra qng jr bc qng zbzrag orfpuvxonne mvwa. **Ovw pnynzvgrvgra uro wr avrgf nna baf gryrsbbaahzzre** troehvx urg ahzzre znne zvfoehvx urg avrg: tennt trra oryyrgwrf zvqqreanpug.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)