Cerbalus aravensis
Pavouk má nápadné černobílé zbarvení a rozpětí jeho končetin dosahuje 14 centimetrů, což z něj dělá největšího pavouka na Blízkém východě.

Důvodem, proč tak nápadný druh zatím unikal pozornosti, je nejspíš noční způsob života těchto pavouků, kteří jsou navíc nejaktivnější během nejteplejších měsíců roku. Přes den pavouci odpočívají v podzemních doupatech, jejichž vchod uzavírají padací dveře. Pavouci je vyrábějí ze zrníček písku slepených lepkavými sekrety svých žláz, takže dveře dokonale splývají s pouštním prostředím.
foto autor:Mickeysamuni
Keš se nachází přibližně v 25 metrech.Připravte si vybavení na lezení, sedák, lano cca 50m, jistící materiál atd.Na keš nikdy nechodte sami a dodržujte pravidla viz:http://www.horolezeckametodika.cz/
KAŽDÝ LEZE NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ,ZBYTEČNĚ NERISKUJTE!!!
Doporučuji si vzít s sebou baterku,aby jste si mohli prohlédnout pavouky.V žádném případě neotvírejte terária!!!Logbook je vždy mimo terária.Nezapomeńte si opsat bonusové číslo bude se hodit až bude celá série dokončena.