Skip to content

Kuusaan lautta Traditional Geocache

This cache has been archived.

miuku99: Eipä ollut purkki enää paikallaan. Nyt saa tämä kätkö mennä arkistoon, kun ei paikallaan pysynyt ja uusia purkkeja ei huvita tehdä joka kuukausi. Kiitos kaikille vierailijoille!

More
Hidden : 12/26/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Jätäthän auton kuusankoskitalon pihaan, jolloin saat mahdollisuuden nauttia kymijoen kauniista maisemista. Muistathan parkkikiekon. (:
Kätkössä ei ole kynää, joten ota omasi mukaan! Jos lunta on oikein paljon kätkön löytäminen voi olla haastavaa. Käsittelethän kätköä varovasti!!

Kymijoki on voitu ylittää Kuusankosken seudulla lautoilla ja losseilla useasta kohtaa. Aluksi lautat olivat yksinkertaisia soutulauttoja, mutta liikenteen kasvaessa ne muuttuivat käsivetoisiksi ja 1920-luvulta lähtien sähkökäyttöisiksi losseiksi.

Lauttayhteydet paransivat myös tehtaiden luomia kontakteja lähiympäristöön. Kuusankoski-yhtiön vuonna 1891 perustama Kuusaan-lautan lauttatie kulki vuosisadan vaihteeseen saakka Kuusaanniemen tehtaan puoleista sivua ja yhtyi Marskinkadun päässä sijainneelta "punaiselta Portilta" tulleeseen tiehen. Tien suunta muutettiin myöhemmin suoraksi yhteydeksi markkinapaikalta lauttarantaan. Vuonna 1927 lautta siirtyi Kymiyhiöltä valtiolle ja se rakennettiin uudelleen raudasta.

Kuusaan sillan valmistuminen v. 1949 päätti Kymijoen lossiliikenteen Kuusankoskella.Ylimmän kuvan voi katsoa galleriasta tarkempana.
Lähde: Kuusankosken kirja

Additional Hints (No hints available.)