Skip to Content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event. The date of this event has passed. In order to reduce confusion from inactive event listings, this event has been automatically archived. Event owners are encouraged to archive their events within 30 days after the event (Mega-/Giga-Events within 60 days). Attendees can still log archived events.

More
<

Skåneträffen 2016

A cache by Henks69 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 21 May 2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Årets skåneträff går av stapeln den 21 maj. (Som traditionen bjuder samlas vi som så önskar redan på fredagen för ett socialt grillevent och på söndagen planeras ett fristående CITO innan vi tar Karna tillbaka till fastlandets trygga famn. Se de särskilda eventen.) Platsen för Skåneträffen 2016 är Ivö i nordöstra Skåne. Till Ivö tar man sig från Barum gratis med linfärjan Karna, som går dygnet runt.

Cacher
Allt som allt är 80 nya cacher utlagda, varav 68 till huvudeventet på lördagen. Det är Jordugglorna, Joonte, Henks69, Ugglemamma, Ugglepappa, Ronnie.nie och Fam.Berggren som har varit i farten. Cacherna släpps på geocaching.com kl. 09.00, dagen efter, den 22/5. Då släpps även några T5:or på ön, så ta med repen ni som har.

Viktigt om färjan
Viktigt att tänka på är att färjan tar ca 20 bilar och om lejonparten av oss tänker ta färjorna på lördag förmiddag så kommer det att bli långa köer och alla kommer inte att komma fram till Ivö i tid. Till helgerna kan det ibland vara full färja även utan geocachare, så ni ombedes vara ute i mycket god tid och inte tro att det går att komma över i tid om man kommer vid 10.00. En mindre parkering finns på Barumsidan (fastlandet) för den som vill lämna bilen där, men den riskerar att snabbt bli full. Var därför ute i mycket god tid och ta gärna en färja någon timme tidigare. De går var 20 minut från Ivö (hel timme, 20 över och 40 över) och vänder bara vid fastlandet i Barum för lossning och lastning cirka 5 minuter senare.

Programmet
09.00 Start för inlämning av GPS
10.15 Flagghissning, invigning av eventet och fortsatt inlämning av GPS
10.45 Utlämning av GPS:er och informationshäfte i lugn och ro
11.00 Startskott för att ta sig ut och cacha
18.00 Samling och dropin för middag, vid campingens restaurang
18.30 Middag med vildsvin som huvudalternativ
22.00 (Ca) Cachesläpp för mörkercaching på särskild plats
- Slut någon gång kort efter midnatt
-

Var?
Den fasta punkten för eventet är Ivö Camping och det gula servicehuset, där någon av arrangörerna finns tillgänglig under hela eventet och där man kan socialisera under hela tiden. Det är här man skriver in sig i loggboken, kollar TBs, hämtar matbiljett, lämnar GPS för laddning. En anpassad barnrunda finns alldeles i närheten. I övrigt är cacherna spridda från norr till söder på ön, men inte öster om byn och kyrkan och huvuddelen runt klacken. Joonte planerar att köra några rundor från klacken mot sen eftermiddag med dem som är i behov av hemskjuts till campingen. I övrigt gäller ingen biltrafik alls före kl. 13.00 och därefter endast om det finns särskilda skäl för det (gamla hundar, unga barn etc.).

Vildsvinsbuffén
Vi har tyvärr nått taket när det gäller möjlighet att ta emot anmälan till vildsvinsbuffén. Intresset har varit överrumplande och från den 2016-05-08 måste vi tillämpa väntekö. Joonte tar kontakt med er som är anmälda angående förhandsbetalning och till kvartermästare Joonte vänder ni er med frågor angående middagsarrangemanget.

Henks' multicacher med stöd i historiskt kartmaterial
Fyra multicacher finns utlagda för eventet, alla med tema kring Ivö 1721. Det finns nämligen en vacker avmätningskarta från det året som har använts för att skapa några historiska cacher. Man behöver då ladda ner kartan som en kmz-fil (det filformat Google Earth använder). Denna kmz-fil kan sedan öppnas i olika appar och för Android rekommenderas t.ex. appen Custom Maps. Åtminstone Garmins GPS:er kan också hantera kmz-filer. Man går omkring i den äldre kartan och försöker identifiera sig i den och vart man ska och lösa någon enkel uppgift. Det är endast ett mellansteg per multi. Instruktioner är utlagda som QR-koder, så därför behöver man även ha en QR-läsare med sig. Multistegen är utvalda så att cacharen får besöka en del platser som har en viss kontinuitet i landskapet och där strukturer från 1721 ploppar upp i dagens miljö. Det finns geochecker kopplad till stegen och slutgömmorna, där man kan få de exakta (nåja) koordinaterna genom att kunna identifiera de ungefärliga i kartan. Tillgång till checker är dock inte nödvändigt för att lösa de olika multicacherna.

Hämta hem en detalj av Ivökartan genom att klicka på miniversionen nedan och spara ner den på din GPS och/eller mobil på rätt plats för åtkomst.

Obs! Ovanstående karta behöver du ha tillgång till för att lösa multicacherna i fält och den planeras att laddas ner till Garmin och finnas tillgänglig för nedladdning även vid eventet.

Terrängkartan över Ivö såsom kmz-fil för den som vill ha en lämplig underlagskarta

Eventets tag

Elmbaek och Picht har tagit fram en tag för eventet. Den kan beställas via deras webbsida.

Väl mött en lördag i sköna maj!

/Henks69

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.