Skip to Content

This cache has been archived.

Pirkanmaa United GC: Ohi on, kiitokset osallistuneille.

More
<

Viikinsaaren pieni saarimiitti

A cache by Pirkanmaa United GC Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, 24 July 2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Mitä: Pieni saarimiitti
Missä: Viikinsaaressa Tampereen ytimessä
Milloin: 24.7.2016 kello 15:00-17:00.


Pieni saarimiitti Jos Tampereen lähiseudulta pitäisi mainita muutama käymisen arvoinen kesäkohde, Viikinsaari olisi ehdottomasti yksi niistä. Kesäinen keidas käytännössä Tampereen keskellä. Lähdetäänpä siis porukalla viettämään kesäpäivää Viikinsaareen. Bogusnaateissa sijaitsee pieni grillipaikka, jossa on mukava istuskella, rupatella hetkinen ja vaikka vaihtaa kuulumisia. Muutama kymmenen metriä grillipaikasta on mukava pieni uimaranta ja lisää penkkejä. Ei muuta kuin eväskori ja uimavarusteet mukaan ja miittiin. Kahvipannu jää tällä kertaa kotiin eli kannattaa varata omat termarikahvit.

Vaikka miitti kestää vain pari tuntia, kannattaa saaren kiertelyyn varata hieman enemmän aikaa. Viikinsaaresta löytyy grillipaikan ja monensorttisten kätköjen lisäksi myös muutama mukava uimapoukama, leikkipuistoja ja minigolfrata. Ja mikäli nälkä tai jano yllättää ja eväät on jäänyt kotiin, niin alueella palvelee myös ravintola ja pieni kahvila.


HUOM! Luonnonsuojelualueella jätetään luonto rauhaan Viikinsaarta kiertää noin 2,5 kilometriä pitkä luontopolku, joka myötäilee hiekoitettua kävelytietä poiketen välillä saaren rehevään sisäosaan ja välillä rannan tuntumaan. Vaikka saaren alkupuolelta löytyy jos jonkinlaista puistoaluetta, suuri osa saaresta on kuitenkin vuonna 1994 perustettua luonnonsuojelualuetta. Alueella kasvaa monia harvinaisia kasvilajeja, kuten nurmikaunokkia, sekä sienilajeja, kuten saarelta ensimmäistä kertaa tavattu saravinokas. Myös saaren linnusto on varsin runsas. Liikuttaessa luonnonsuojelualueen puolella muistetaankin pysyä polun tuntumassa ja jätetään luonto rauhaan!

HUOM! Laivalle ja Viikinsaareen saa tulla koirien kanssa, mutta koirat on ehdottomasti pidettävä kiinni koko ajan ja uimarannoille niitä ei saa viedä.


Miten saareen pääsee? Ehkä helpoin tapa on hypätä Laukontorilta Viikinsaareen ajavan Hopealinjojen laivan kyytiin. Laiva lähtee kello kaksitoista alkaen aina tasatunnein kohti saarta ja matka kestää noin 20 minuuttia. Takaisinpäin laiva lähtee saaresta vastaavasti aina puolelta. (Hinnat/meno-paluu: aikuiset 10,00 €, min. 10 hlö ryhmä 9,00 € / hlö, eläkeläiset/opiskelijat 8,00 €, lapset (4 – 17 vuotta) 5,00 €, perhepaketti 2 aik. ja 3 lasta 4-17-v 25,00 €.)Flag Counter

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

136 Logged Visits

Write note 7     Archive 1     Will Attend 46     Attended 76     Publish Listing 1     Announcement 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 9 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.