Skip to Content

This cache has been archived.

FreijaK: Kävin kävelyllä. Kylmää oli, mutta sain varmuuden, että tihutyön tekijät ovat käyneet Ykköspaikalla. Ryppyinen lokikirja löytyi lähistöltä, eikä muuta. V-alkuinen sana oli kirjoitettu takakanteen. Mahtoiko olla tihulaisen nimimerkki.

More
<

Ykköspaikka - Pieksämäki Alphabet 1

A cache by FreijaK ja Unikettu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/05/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö 


Vesitorni on usein rakennettu korkealle mäelle, jolloin itse tornin ei tarvitse olla niin korkea. Korkeutta tarvitaan ylläpitämään hydrostaattista painetta, joka saa veden virtaamaan putkissa maan vetovoiman vaikutuksesta. Koska vesi virtaa ylemmästä astiasta alempaan, vesitornin säiliön vedenpinnan täytyy olla korkeammalla kuin korkeimmalla olevan hanan ja itse asiassa vielä korkeammalla, koska hanasta täytyy saada vettä riittävällä paineella ulos. Vedenpaine jollain syvyydellä on suoraan verrannollinen vedenpinnan ja syvyyden väliseen korkeuseroon. 
Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Vesitorni


Pieksämäen vuonna 1956 valmistuneen vesitornin on suunnitellut arkitehti Aarne Ervi ja rakentanut Vesto. Länsiväylää kaupunkiin tulevalle vesitorni on maamerkkinä kaupunkikeskustan alkamisesta.  Vesitornissa on 1 000 kuution betonisäiliö, jonka pieksämäkeläiset käyttävät  vuorokaudessa kaksi ja puoli kertaa tyhjäksi. Vesitornissa ei ole hissiä, vaan noin 35 metrin korkeuteen maanpinnasta ja 180 metrin korkeuteen merenpinnasta pääsee kiipeämmällä portaita 180 askelmaa. 
Lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Pieks%C3%A4m%C3%A4en_vesitorni, http://yle.fi/uutiset/180_metria_merenpinnan_ylapuolella/5453094


Vesitorni on ollut aikaisemmin kesäisin auki yleisölle. Nykyään maisemia voi katsella kahden web-kameran välittämänä. http://www.pieksamaki.fi/tietoa-kaupungista/web-kamerat/vesitorni/


Pieksämäki Alphabet-sarja:
FTF:n saaja voi halutessaan tehdä seuraavan kätkön (tässä tapauksessa 2:n, käydään järjestyksessä aakkoset A-Ö ja sen jälkeen numerot 1-9) muutaman viikon kuluessa. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Kätköjen sijainnit tulisi olla n. 30 km:n säteellä Pieksämäen torista. Voitko kirjoittaa ystävällisesti FTF-loggaukseesi haluatko tehdä sarjan seuraavan kätkön. Tarvittaessa tämän kätkön tekijä, sarjan aloittaja tai joku muu kätkösarjan tekemiseen osallistunut organisoi seuraavalle kätkölle toisen tekijän. Nämä ohjeet tulisi lisätä samansisältöisinä sarjan seuraaviin kätkötiedotteisiin, jotta sarja jatkuisi. Aakkoskätkösarjan on tarkoitus tuoda lisää kätköjä Pieksämäelle uusien kätkijöiden toimesta.
Kätkön ei tarvitse olla jokin tietty paikka, vaan jos ko. aakkosta ei löydy, voi käyttää mielikuvitusta paikan, tarinan ja purkin suhteen.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

210 Logged Visits

Found it 192     Didn't find it 5     Write note 5     Archive 2     Unarchive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.