Skip to content

Lov na skrite pirhe / Easter Egg Hunt Vol. 2 Event Cache

This cache has been locked, but it is available for viewing.
A cache by [DELETED_USER]
Hidden : Saturday, 26 March 2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Bliža se velika noč in po letu premora bomo člani kluba Geosledec ponovno razveselili naše najmlajše.

Skoraj vsi smo že slišali za velikonočni lov na pirhe. A ob omembi tega običaja večina le zamahne z roko in pomisli: "eh, še en produkt ameriškega komercializma." Pa ste vedeli, da igra pravzaprav izvira iz Evrope?

Kdaj točno se je vse skupaj začelo, je bolj ali manj neznanka, a običaj ima svoje korenine že v poganskih časih, še pred razširitvijo krščanske vere. Poganska plemena v germanskih deželah, so ob pričetku pomladi prirejala festivale s katerimi so častili Eastro, boginjo plodnosti in pomladi. Tudi jajca v tem kontekstu ponazarjajo plodnost in rojstvo novega življenja.

Ob širjenju krščanske vere se je poganski praznik zlil s praznovanjem Jezusovega vstajenja, ki je najpomembnejši krščanski praznik. Kristjani na ta dan praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih. Na veliki petek so Jezusa Kristusa križali, tretji dan po tem, na nedeljo, pa je vstal od mrtvih. Jajca simbolizirajo kaplje kristusove krvi. Velika noč se praznuje vsako leto, prvo nedeljo po spomladanskem enakonočju, po prvi polni luni.


Program srečanja:

Zbrali se bomo ob 14.30 uri na objavljenih koordinatah (pred kočo lovske družine Sorško Polje). Uradni del dogodka bo trajal približno eno uro.

Iskanje pirhov bomo na dogodku prepustili otrokom. Da pa ne bodo prišli preveč zlahka do njih, jim bomo organizatorji pripravili nekaj nalog. :)

Udeležence vabimo, da s seboj prinesete tudi svoje pisanice (pirhe), ki jih bomo postavili na ogled, skupaj izbrali najlepšega in ga nagradili. Na koncu boste svoje pirhe odnesli domov.

Prijave na dogodek so možne do četrtka, 24. marca!

Kot nagrado za sodelovanje na aktivnostih bomo za otroke pripravili manjša darilca, zato vas naprošamo da ob prijavi navedete število otrok in njihovo starost. Prepozno prijavljenim oz. neprijavljenim otrokom zaradi logističnih omejitev darila žal ne bomo mogli zagotoviti.


Prispevek iz prvega lova na skrite prihe si lahko ogledate na » naši spletni strani.

Additional Hints (No hints available.)