Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

sipowits: Kätkö kadonnut. Uuden joutuu tekemään...

More
<

3rd Spot - Oulu Numeral - 3

A cache by sipowits Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/05/2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

OMA KYNÄ MUKAAN! BYOP!

Tämä kätkö on geokätköilyhistoriallisesti merkittävällä paikalla, sillä tämän läheisyydessä on sijainnut Oulun ensimmäinen kätkö Aleksi's spot. Seuraava paikalla ollut kätkö kantoi nimeä Spot 2. Nyt kun paikka on jälleen avoin, niin tämä kätkö olkoon sitten kolmas spotti.

Alkuperäinen Aleksi's spot (GC592C) oli piilotuksen aikaan 18.5.2002 Oulun alueen ensimmäinen ja Suomen 31. kätkö. Alkuhistoria on lokkausten perusteella varsin mielenkiintoinen. Kesällä 2002 kaksi DNF:ää ja lopulta admin iryshe arkistoi sen samana syksynä. Eli todennäköisesti tämä on myös Oulun ensimmäinen löytymätön ja arkistoitu kätkö. Kätköntekijäkään ei ole käynyt piilotuskuukauden jälkeen kirjautuneena.

Captain Morgan (a.k.a. Reviewer Niatpac Nagrom) palautti kätkön haettavaksi keväällä 2004 korjatuin koordinaatein ja uuden purkin kera. Kätköä löydettiin vajaat 20 kertaa. Kesän 2004 jälkeen alkoi kuitenkin tulla sarja DNF:iä ja jo seuraavan vuoden syksyllä kätkö joutui lopullisesti arkistoon.

Paikan seuraava kätkö, eli Spot 2 (GC1CZX2) julkaistiin 6.6.2008. FTF meni seuraavan päivän aamulla Rec77:lle, mutta STF:n ottanut Itiq oli käytännössä paikalla samaan aikaan sillä loki oli Itiqin tullessa vielä Rec77:n käsissä. Nykykäytännön mukaan Itiq olisi tästä myös FTF:n saanut. Lopulta 1405 löydön jälkeen purkki löytyi haisevana maasta ja toimitettin arkistoon melkein 8 vuoden ikäisenä 19.3.2016.

Tämän kolmannen spotin paikan tiedusteluretkellä todistin myös edellisen kätkön paikan olevan ohimenevien kusiputka (kuten oli todettu arkistoinnin yhteydessä). Toivottavasti tämä purkki ei kuitenkaan joutuisi keltaisen terrorin kohteeksi.

******************************************************
FTF-löytäjän toivotaan tekevän seuraavan numerokätkön muutaman viikon kuluessa. Kätkön nimessä tulee olla järjestyksessä seuraava numero. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Kätkön tulee olla Oulun kaupungin alueella. Mikäli tämän kätkön FTF-löytäjä ei halua tai voi tehdä seuraavaa numerokätköä, niin tällaisessa tapauksessa tämän kätkön tekijä, sarjan aloittaja tai joku muu kätkösarjan tekemiseen osallistunut organisoi seuraavalle kätkölle toisen tekijän. Nimeä uusi kätkö samalla periaatteella kuin tämä löytämäsi. Kätkön teeman ei tarvitse olla jokin tietty paikka, vaan sen teemana voi olla jokin oululainen ilmiö, tarina, historiallinen tapahtuma tai tuotekin (muista kuitenkin että ei varsinaista kaupallista mainontaa kätköjen yhteydessä!) - kunhan kätkön teema liittää sen kulloiseenkin numeroon. Tarkoituksena on saada uusia laadukkaita kätköjä lähialueen mielenkiintoisiin paikkoihin. Tavoitteena on myös tuottaa Oulun alueelle uusia kätköjä uusien kätkijöiden toimesta. Luonnollisesti tavoitteena on tehdä sarjaa A:sta Ö:hön ja 0:sta 9:iin saakka. Kopioi tämä tähtien välinen osuus tekstistä seuraavan kätkön kuvaukseen jotta kätkösarja jatkuisi.
*******************************************************

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

857 Logged Visits

Found it 831     Didn't find it 5     Write note 9     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 16 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.