Skip to Content

<

Terapiakätkö

A cache by teamrokka Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/03/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö esittelee Halikon sairaalan ympäristöä.


1900-luvun alussa Märynummella oli reservikomppanian vanha sotilaskasarmi rakennuksineen ja tontteineen. Alueelle perustettiin Halikon piirimielisairaala vuonna 1926. Vuodesta 1978 nimenä on ollut Halikon sairaala.

Parhaimmillaan sairaansijoja oli lähes 600, siellä oli n 400 viranhaltijaa ja se oli aikanaan Halikon kunnan suurimpia työnantajia.

Sairaalalla oli useita työverstaita ja laajaa maatalouden harjoittamista. Sairaalalla on oma hautausmaa Vaskiontien varrella. Siunauskappeli hautausmaan viereen rakennettiin vuonna 1962 ja se on myöhemmin purettu. Halikon sairaalalla oli myös pitkään oma linja-auto joka liikennöi Märynummen ja Salon väliä.

Nykyään sairaalassa on enää muutama kymmenen hoitopaikkaa ja sen lopettamista ja myymistä on suunniteltu jo pitkään.  Syksyllä 2015 sairaalan tiloihin on avattu  turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

Geomobiilille on hyvin tilaa sairaalan parkkipaikalla. Arkisin klo 8-16 välillä liikennettä on enemmän, mutta ilta-aikaan tienoo on hyvinkin rauhallinen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

503 Logged Visits

Found it 495     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.