Skip to Content

<

"PÄÄMAJA"

A cache by finkvu/finulvu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/06/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Päämaja-sanalle on monia erilaisia merkityksiä. There are many different meanings for a finnish word "Päämaja". Tämän peruskätkön takana on yksi niistä.


Suomen historian ehkä kuuluisin "Talvisodan Päämaja" perustettiin Helsingissä 18.10.1939. Se siirrettiin 3.12.1939 Mikkelin keskuskansakoululle. Se sijaitsi myöhemmin Mikkelissä eri paikoissa sotatoimien johdosta ja jouduttiin siirtämään Juvalle Inkilän kartanoon, jossa se toimi rauhan tuloon asti. Sieltä,se siirtyi takaisin Helsinkiin ja "Päämaja" lakkautettiin 16.9.1940. Tässä tarkoituksessa "Päämaja" merkitsi sodan aikaista ylimmän sodanjohdon toimintaympäristöä, ylipäällikön esikuntaa. Nykyään toimintaympäristö on museona.

Sittemmin sanaa "Päämaja" on Suomen kielessä käytetty merkitsemään mitä erilaisempia asioita hyvin monilla paikkakunnilla. On ravintoloita, pubeja, parturi-kampaamoita, majoitusliikkeitä, jne., eikä historian merkitys ole mitenkään suojattu. Tämä "Päämaja" ei myöskään ole minkään sodanjohdon toimintaympäristö. Tuo kyltti osoittaa majalle, mikä vuosikymmenet on toiminut ensin Oy Nokia Ab:n Vammalan kumitehtaan ja sittemmin Teknikumin henkilöstön vapaa-ajanviettopaikana. Se nimettiin nimikilpailussa n. 25 vuotta sitten "Päämajaksi" lyhenteenä sanoista Pääjärven Maja. Se sijaitsee Pääjärven rannalla, mikä järvi on pienehkö, noin 70 ha järvi pinta-alaltaan.

Kätkön löytämiseksi ei tarvitse mennä tien sulkevan puomin taakse. Huomioi, että mökkialueet ovat yksityisaluetta.

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

202 Logged Visits

Found it 196     Didn't find it 2     Write note 3     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.