Skip to Content

<

Laanila - Saariselkä #4/Sciurus vulgaris

A cache by finulvu/finkvu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/15/2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Laanilan ja Saariselän kävelyreitti. The walking track between Laanila and Saariselkä.


 

 Laanilan ja Saariselän välinen kävely- ja pyöräilyreitti sorastettiin ja valaistiin pari vuotta sitten . Reitin pituus on kolmisen kilometria ja se kulkee pääosin mökkialueiden läpi. Reitillä voit nähdä kävelijöiden ja pyöräilijöiden lisäksi ratsastajia ja ravihevosia, poroja ja myös oravia (Sciurus vulgaris), yleensä pihapiirin tuttuja pörröhäntiä.

Oravan tunnistaa helposti pitkästä tuuheasta hännästä. Silmät ovat melko suuret ja eteenpäin työntyvät, josta johtuen niiden näkökenttä on laaja. Täysikasvuisen oravan ruumis on 19 - 28 cm pitkä ja häntä 13 - 25 cm, orava painaa 200 - 480 g. Suomen oravakannassa tavataan erilaisia värityyppejä; mustahäntäinen kuusiorava, punahäntäinen ja muuten vaalea mäntyorava, sekä yleisin ruskeahäntäinen orava. Orava vaihtaa karvansa kaksi kertaa vuodessa, korvien karvatupsut kehittyvät syksyn kuluessa ja putoavat keväällä pois.

Orava lisääntyy kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen poikue syntyy Suomessa huhti-toukokuussa, toinen myöhemmin kesällä. Kantoaika on noin 38 vrk. Oravan reviiri on noin hehtaarin kokoinen.

Pääravintona oravilla on kuusen siemenet, huonoina vuosina myös männyn siemenet, marjat, sienet, kukat hedelmät, mutta myös toukat, hyönteiset, linnunmunat ja jopa linnunpoikaset. Ja toki kaikki lintulaudan tarjonta.

Kätkö on mikrokokoinen, eikä siellä ole kynää.

When you are walking the track, you can see walkers, cyclists and riders but also different kind of animals like reindeers, hares, squirrels and many birds.

The cache is microsize and there are no pen in the cache.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

695 Logged Visits

Found it 688     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.