Skip to content

<

Merta lähemmäksi kätkölle

A cache by koukku72 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/15/2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kalajoella on pitkä historia kalastuksessa. Ehkäpä asialla on jotain tekemistä myös paikkakunnan nimen ja entisen kunnanvaakunankin kanssa.

Joesta on pyydetty mm. lohta 1500-luvulta aina vuoteen 1890 asti. Sittemmin 1930-luvulla pyynti siirtyi Kallan vesille, missä lohenpyynti jatkuu ja voi hyvin vielä nykyäänkin. Kallan vesillä on kasvanut innostus myös vetouisteluun ja saalistakin saadaan!

Kalajoessa voi kalastaa vieheillä ja katiskalla. Kalajoessa esiintyvä hauki on suosittu saalis virkistyskalastajille. Joessa esiintyy lisäksi ahventa, lahnaa, madetta, kuhaa ja nahkiaisia. Rahjan saaristo on itsessään oma valtakunta pienine saarineen meren tuntumassa. Samat kalalajit voit tavata myös Rahjan saaristossa.

Kalajoella on viehe- ja vetouistelun yhteislupa-alue, joka on Etelä- ja Pohjankylän merialue sekä jokialue Tyngän Myllyn siltaan saakka. Luvalla on sallittu pyynti virveli- tai perhovapaa käyttäen, sekä vetouistelu karttaan merkityllä joki- ja merialuella.

Kirjolohen koskikalastusalueella (Plassin teatteritalon kohdalta Etelänkylän koululle saakka) saa kalastaa Kalajoen viehe- ja vetouisteluluvalla, virveli- ja perhovapaa käyttäen. Kalajokeen koskikalastusalueelle istutetaan kesäkauden aikana kirjolohta lisäämään ja monipuolistamaan virkistyskalastajan saalista. Mato-onginta on kirjolohikauden aikana koskikalastusalueella kielletty.

Kätköä sinun ei tarvitse lähteä kalastamaan merelle eikä joellekaan, vaan löydät sen merta lähempää. Aitauksen sisäpuolelle ei ole kätkön takia tarvitta mennä.

Löydettyäsi kätkön, avaa se kapeammasta päästä saadaksesi logipaperin esille.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.