Skip to Content

<

Kylmälänkylä NS

A cache by Tupunakka & Hulukutti Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/15/2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö


Kylmälänkylän nuorisoseura

Kylmälänkylän nuorisoseura perustettiin vuonna 1919. Toiminta oli 1920-luvulla melko passiivista, ja seura lähetti Pohjois-Pohjanmaan keskusseuralle koko vuosikymmenen aikana vain yhden vuosikertomuksen. Nuorisoseuran toiminta lakkasi jossakin vaiheessa nähtävästi kokonaan, sillä vuonna 1932 Kylmälänkylälle perustettiin uusi seura, jonka toiminta oli 1930-luvulla varsin vilkasta. Jäseniä seurassa oli vuosina 1936–1938 yli sata. Erilaisia juhlia ja iltamia järjestettiin runsaasti. Seuran alaosastoina toimivat muun muassa urheilu-, ravintola- ja järjestystoimikunnat sekä kuoro ja näytelmäkerho. Seuralla oli jopa pieni näytelmäkirjojen kokoelma.

Sotavuosien jälkeinen toiminta oli eloisaa, ja vuonna 1944 nuorisoseurassa oli jäseniä jo 150. Saman vuosikymmenen lopulla seura hankki oman tontin ja pystytti sille seurantaloksi muualta tuodun hirsirakennuksen. Seuran jäsenmäärä pysyi korkeana aina 1950-luvun jälkipuolelle saakka, jolloin se vakiintui noin 50 henkeen. Kylmälänkylän nuorisoseuran toiminta poikkesi jonkin verran Muhoksen muiden nuorisoseurojen toiminnasta, ja seurassa harrastettiin vähemmän perinteisiä nuorisoseuratoiminnan muotoja. Korostuneen aseman saivat sen sijaan iltamat ja muut vastaavat juhlat.

1960-luvun lopulla muuttoliike ja maaseudun väestön väheneminen kosketti voimakkaasti Kylmälänkylää. 1970-luvulle päästyä nuorisoseuran toiminta lakkasi käytännöllisesti katsoen kokonaan ja rajoittui koskemaan pelkästään ylläpitotoimintoja. Samalla seurantalo pääsi rapistumaan, ja sitä yritettiin kaupata tuloksetta. Vuonna 1995 seuran toimintaa heräteltiin, koska kotiseutuliitto oli huolissaan taantuvasta nuorisoseuratoiminnasta ja toimitilojen rappeutumisesta. Kylmälänkylän nuorisoseurantaloa ruvettiinkin kunnostamaan: Pahoin ränsistyneen talon sähköistys uusittiin, samoin näyttämöosasto sekä lattiat ja seinät lahonneista kohdista. Taloon laitettiin peltikatto ja räystäskourut. Lisäksi talo maalattiin sekä sisältä että ulkoa. Samalla nuorisoseuran toiminta elpyi jossain määrin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

91 Logged Visits

Found it 90     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.