Skip to content

Lo CITO de Lo Projecte 2016 Cache In Trash Out Event

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event. The date of this event has passed. In order to reduce confusion from inactive event listings, this event has been automatically archived. Event owners are encouraged to archive their events within 30 days after the event (Mega-/Giga-Events within 60 days). Attendees can still log archived events.

More
Hidden : Sunday, 05 June 2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lo CITO de Lo Projecte 2016


Un CITO (Cache In Trash Out), en català podríem dir "Catxé Sí, Brossa No", és una activitat més del món del geocaching. Es tracta de netejar paratges d'especial interès per, a més de deixar-los nets, crear consciència de no embrutar-los.

Horari: de 11:00 a 13:00 hores


L'origen del parc es remunta a l'any 1901, quan l'alcalde Costa decidí construir un sistema de basses d'aigua per recollir l'aigua del canal de Pinyana i millorar l'abastiment de la ciutat. Posteriorment, s'hi van plantar un seguit d'arbres amb la intenció de protegir de forma natural l'aigua. Durant el franquisme es construeix una escola, un local social i una piscina.
    

A finals de la dècada dels 50 es deixà d'utilitzar les basses com a reserva d'aigua, i l'alcalde Francisco Pons decidí construir unes grans piscines municipals, juntament amb una àmplia zona d'esbarjo amb taules de pícnic i barbacoes. El Parc de les Basses d'Alpicat esdevingué un dels principals indrets d'esbarjo per a diverses generacions de lleidatans, fins al punt de ser conegut com «la platja de Lleida». Als anys 80 s'amplià el parc i s'hi construí una pista d'atletisme, una escola de jardineria per a nois discapacitats i un càmping.
   
No obstant això, a mitjans de la dècada dels 90 la popularitat del parc minvà gradualment, forçant el tancament de les piscines públiques i causant la degradació general de les instal•lacions i serveis.

En l'actualitat només roman en funcionament l'escola de jardineria i les instal•lacions d'atletisme. La zona de barbacoa i pícnic ja gairebé només s'utilitza per menjar-hi la Mona de pasqua, obligant l'ajuntament lleidatà a arranjar les instal•lacions pocs dies abans.

D'altra banda, el parc acollí durant diversos anys el festival musical Senglar Rock. A finals de 2014 es va presentar una proposta per fer un parc temàtic d'oci basat en Els Barrufets. El seu estat es lamentable.

El seu estable actual dista molt de la seva esplendor del segle passat.


Additional Hints (No hints available.)