Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Traditional Geocache

LA PEDRERA DE CALDES DE MONTBUI

A cache by ESCOLA PIA CALDES DE MONTBUI Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/27/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Entre pedres reposa la caixa amb la sorpresa i el tresor que l'alumnat de 5è de Primària de l'Escola Pia Caldes ha creat després d'estudiar a fons el territori i la història de l'indret.


El dia 18 de març de 1893 la Pedrera va ser fundada per Salvador Piera i Jané. S'utilitzava per extreure'n pedres que més tard serien llambordes. Per extreure el granit feien servir la tècnica de l'enderroc, que consistia en cavar túnels a les roques i després dinamitar-los, així queien les roques i podien treballar millor. Les llambordes es transportaven amb carros, més tard es va crear un tren anomenat Calderí. Finalment, en els últims anys de treball a la pedrera, les llambordes es transportaven amb l'ajut d'uns camions grans anomenats «camions Saura». Aquestes llambordes es van portar per tota Europa, i fins i tot van arribar a San Francisco (Califòrnia). Aquesta activitat econòmica va ser molt beneficiosa pel poble, ja que l'extracció, el transport i la venda d'aquestes llambordes va proporcionar molta feina als habitants de Caldes

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

17 Logged Visits

Found it 16     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 5/29/2018 9:16:28 AM Pacific Daylight Time (4:16 PM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page