Skip to Content

<

Joutsenon rautatieasema

A cache by Lauja Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/09/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

ÄLKÄÄ PURKAKO SEINÄÄ, purkki ei ole seinässä! Tämä kätkö sijaitsee Joutsenon rautatieaseman tuntumassa. Ei asemalla. Kätköä etsiessä ei tarvitse eikä saa mennä yli aidan eikä junaradalle! Purkki on isohko mikro, ei kynää. BYOP, oma kynä mukaan. Lokivihko on kosteudenkestävä. Sulje kuitenkin purkki huolella, kiitos! Nähtävästi paikalla on nyt lasinsiruja, olkaa varovaisia. Kun ehdin, käyn tarkistamassa ja kerään pois, jos mahdollista.

Joutsenon rautatieasema on rautatieliikennepaikka Karjalan radalla Lappeenrannan Joutsenossa noin kilometrin päässä taajaman keskustasta. Asema avattiin Lappeenranta–Imatra-rataosan yhteydessä lokakuussa 1934 ja sen on suunnitellut Thure Hellström. Aseman länsipuolelta erkanee raide Metsä-Botnian Joutsenon-tehtaalle. Joutsenon ratapiha uusittiin vuonna 2002, jolloin asemalle rakennettiin uusi matkustajalaituri sekä alikulkutunneli. Nykyisin kaikki Helsingin ja Joensuun välillä kulkevat junat muutamaa Pendolinoa lukuun ottamatta pysähtyvät Joutsenossa. Lipunmyynti lakkautettiin vuonna 2003.Kaksi myöhäistä InterCity-junaa Helsinkiin pysähtyy raiteella 2, kaikki muut raiteella 1.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

234 Logged Visits

Found it 204     Didn't find it 13     Write note 2     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 5     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.