Skip to Content

<

Elsa Heporaudan polku # Bonus

A cache by sarkpe Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/18/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Polun varrella on mikrokätkösarja. Polku on 22 km pitkä ja kestää kävellen9-10 tuntia. Maastopyörällä polku kestää 4-5 tuntia.

Reitille on olemassa 1:25 000 kartta, jonka saa ladattua Puumalan kunnan internetsivuilta tai noudettua Puumalan matkailuinfosta.


Tämä on bonus-kätkö. Saat kätkön koordinaatit syötettyäsi GeoCheckeriin Elsa Heporaudan polun varrella kootuista geokätkötköistä kootut koodit ilman välilyöntejä. Tämä kätkösarja on myös kunnianosoitus suomalaiselle naiselle. Elsan ominaisuudet ovat edelleen olemassa: Yritteliäisyys, sitkeys, luomisvoima, opiskelu, perhe, sivistyneisyys jne.

Elsa Heporaudan polku  on Puumalassa n. 22km pitkä patikointi- ja maastopyörä- reitti, joka alkaa kantatie 62:n levähdyspaikalta Hylkeenlahdessa. Polku on vaativuudeltaan keskitasoa, mutta patikointivarusteet, eväät ja vesipullo ovat suositeltavia, sillä matkan varrella ei ole palveluja. Reitti on opastettu puisilla kylteillä. Polun alkuosuus ennen Kaijatsalontietä on metsäpolkua, jossa joutuu paikoitellen taluttamaan pyörää. Jos aloittaa kierroksen Pirttimäeltä, pyöräily luonnistuu hyvin. Polun loppuosuuden voi kulkea Kaijansalontietä metsäpolun sijaan. Polku on nimetty Sahanlahdessa syntyneen kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Elsa Heporaudan mukaan.

REITTISELOSTE: Polku kulkee Saimaaseen laskevan Torikkojärven ympäri seuraillen vanhoja polkuja, tienpohjia ja kyläteitä. Maasto vaihtelee kuivasta kankaasta kosteaan korpeen. Levähdyspaikalta siirrytään maantien yli varsinaisen polun alkuun ja polulta poiketaan metsäautotielle. Ensimmäisen kerran tullaan järven rantaan ennen Hiislahtea. Polku jatkuu lahden rantaa pitkin. Reitti ohittaa Pirttimäen, jossa käytiin kiivas Kustaan sodan taistelu vuonna 1789. Pirttimäen jälkeen polku yhtyy kylätiehen, jota seurataan Torikkojärven itäpuolelle ja kuljetaan Heinaidanvuoren ohi lähellä rantaa. Noin 4km polun loppuosasta taivalletaan Kaijansalon paikallistietä. Järven länsirannan levähdyspaikalla on laavu. Tulenteko reitin varrella ilman lupaa on kielletty. 

ELSA HEPORAUTA: 

Heporaudan vanhemmat olivat Puumalassa sijainneen Sahanlahden sahan hoitaja Johan Henrik Koponen ja Ida Karolina Liukkonen. Hän pääsi ylioppilaaksi 1903 ja valmistui hospitanttina Jyväskylän seminaarista vuonna 1905. Heporauta toimi Huittisten kansanopiston johtajana vuosina 1905–1907, kunnes meni naimisiin Jyväskylän seminaarissa lehtorina toimineen filosofian tohtori Frans Akseli Hästeskog (1879–1946) kanssa vuonna 1907. Heporauta teki monia opintomatkoja: Venäjälle 1908,  Keski-Eurooppaan1913, Saksaan ja Italiaan 1926, Viroon ja Skandianavian maihin useita matkoja sekä Yhdysvaltoihin 1939.

Vuonna 1935 Heporauta muutti Helsinkiin ja Kalevalan100-vuotisjuhlavuoden innoittamana hän perusti Kalevalaisen naisen muistomerkkiyhdistyksen (myöhemmin Kalevalaisten naisten liitto) ja Kalevala Korun. Yhdistyksen puheenjohtajana Heporauta toimi 1935-1946 ja hänet nimitettiin sen kunniapuheenjohtajaksi. Kalevala Koru valmistaa koruja Kansallismuseon kokoelmissa olevien mallien pohjalta.

Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

38 Logged Visits

Found it 37     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.