Skip to content

Marble at the Parthenon EarthCache

Hidden : 07/18/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


[GRE]

Μάρμαρο στον Παρθενώνα

Παρθενώνας

Ο Παρθενώνας είναι ένας πρώην ναός στην Ακρόπολη της Αθήνας, Ελλάδα, αφιερωμένο στη θεά Αθηνά, τον οποίο ο λαός της Αθήνας θεωρείται προστάτης τους. Η κατασκευή άρχισε το 447 π.Χ., όταν η Αθηναϊκή Αυτοκρατορία ήταν στο απόγειο της δύναμής της. Ολοκληρώθηκε το 438 π.Χ., αν και διακόσμηση του κτιρίου συνεχίστηκε μέχρι 432 π.Χ. Είναι το πιο σημαντικό σωζόμενο κτίριο της Κλασική Ελλάδα, θεωρείται γενικά το ζενίθ του δωρικού ρυθμού. Τα διακοσμητικά γλυπτά του θεωρούνται από τα υψηλά σημεία της ελληνικής τέχνης. Ο Παρθενώνας θεωρείται ως ένα διαρκές σύμβολο της αρχαίας Ελλάδα, αθηναϊκής δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού, και ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά μνημεία του κόσμου. Το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού διεξάγει αυτή τη στιγμή ένα πρόγραμμα επιλεκτικής αποκατάστασης και ανασυγκρότησης για τη διασφάλιση της σταθερότητας του μερικώς κατεστραμμένη δομή.

πεντελικό μάρμαρο

Ο καθένας ξέρει το πιο όμορφο ναό στην Ακρόπολη των Αθηνών, τον Παρθενώνα, αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής και ομορφιάς, που όσο περνούν τα χρόνια από αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Χιλιάδες άνθρωποι εργάστηκαν για πολλά χρόνια για να χτίσει την απαράμιλλη σε πλούτο και ομορφιά ναοί της Ακρόπολης και τα αριστουργηματικά αγάλματα. Πολύτιμες μορφή ξυλείας Θράκης και του Λιβάνου ήταν συνεχώς εκφορτώνονται στον Πειραιά. Πολλά φορτία με ελεφαντόδοντο ήρθε από την Αίγυπτο. Θράκη και τη Λιβύη υπό τον όρο το χρυσό που απαιτείται για τα αγάλματα. Και το κοντινό βουνό της Πεντέλης προσφέρεται σαφής και πολύτιμα μάρμαρα του.

Ο Παρθενώνας χτίστηκε πάνω στα θεμέλια του προηγούμενου ναού που χτίστηκε από τον Πεισίστρατο και καταστράφηκε από τους Πέρσες. Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ήταν πεντελικό μάρμαρο, εκτός από το υπερυψωμένο δάπεδο, όπου χρησιμοποιήθηκε ασβεστόλιθος. Η ανέγερση του ναού πήρε εννέα χρόνια. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν στο Παναθηναϊκό φεστιβάλ του 439 π.Χ. Ωστόσο, ζωφόρου και μετόπες διάκοσμο του ναού από τον γλύπτη Φειδία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το 432 π.Χ. Ως εκ τούτου, η όλη κατασκευή του ναού ολοκληρώθηκε μέσα σε δεκαπέντε χρόνια.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο Πεντέλη ήταν γνωστή από την αρχαιότητα ήταν το μάρμαρο της. Το πεντελικό μάρμαρο, εξορύσσεται κατά τη διάρκεια του "Χρυσή Εποχή" του Περικλή (Αθήνα, 5ος αιώνας π.Χ.), με την προϋπόθεση χιλιάδες κυβικά μέτρα υλικού με το οποίο χτίστηκαν τα περισσότερα αρχιτεκτονικά και γλυπτικά αριστουργήματα της κλασικής περιόδου: την Ακρόπολη των Αθηνών μέχρι αγάλματα και μνημεία της κλασικής ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του ήταν η μοναδική λευκή εμφάνιση, την καθαρότητα, σαφήνεια και διαφάνεια. Στην αρχαιότητα το πεντελικό μάρμαρο ήταν ένα σημαντικό εξαγωγικό προϊόν της Αθήνας. Έτσι, πολλά μεγάλα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της Ελλάδα από πεντελικό μάρμαρο.

Η διάρκεια ζωής των λατομείων Πεντέλης παραμένει ανέπαφο μέχρι σήμερα διατηρεί μια αδιάσπαστη συνέχεια μεταξύ τότε και τώρα την παροχή των σύγχρονων καλλιτεχνών με το ίδιο υλικό από το οποίο τα διάσημα έργα των προγόνων τους προέκυψε. Η περιοχή του λατομείου βρίσκεται στο Διόνυσο Αττικής, σε Dionyssovouni site, και έχει την ίδια χημική σύνθεση και υφή, όπως το φημισμένο από την αρχαιότητα πεντελικό μάρμαρο.

Τα λατομεία της Πεντέλης ήταν η κύρια πηγή μαρμάρου, όχι μόνο για την κατασκευή του Παρθενώνα και άλλα κτίσματα της Ακρόπολης. Το πεντελικό μάρμαρο χρησιμοποιήθηκε επίσης για την κατασκευή της Ακαδημίας Αθηνών, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την αποκατάσταση της «Στοάς του Αττάλου» και το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), όπου έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας το 1896. Και στην πολλές άλλες πρόσφατες κτίρια τόσο στην Ελλάδα (π.χ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και στο εξωτερικό (π.χ. Μεγάλο κυρίως ναό, Pavillion του τέλεια αρμονία, την Ιαπωνία, το σπίτι της λατρείας, Bajai Θρησκεία Ινδία κλπ).

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα είναι ότι οι βασικοί φορείς λήψης αποφάσεων των λατομείων του Διονύσου-Πεντέλης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συντήρησης Αθηνών (ΥΣΜΑ) ανέλαβε το έργο της παροχής των απαραίτητων μάρμαρα για την αποκατάσταση (αποζημίωση, την ολοκλήρωση των αρχιτεκτονικών τμημάτων κλπ) τα μνημεία της Ακρόπολης , συμπεριλαμβανομένου του Παρθενώνα. Το έργο ξεκίνησε το 2002 και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πεντελικό όρος

Πεντελικό όρος ή Πεντελικόν είναι μια οροσειρά της Αττικής, στην Ελλάδα, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Αθήνας και νοτιοδυτικά του Μαραθώνα. υψηλότερο σημείο του είναι η κορυφή Πυργάρι, υψόμετρο 1.109 μ. Το βουνό καλύπτεται σε μεγάλο μέρος με δάσους (περίπου 60 ή 70%), και μπορεί να δει κανείς από τη νότια Αθήνα (Αττικής), την πεδιάδα Παιδεία, Πάρνηθα, και το νότιο τμήμα των βορείων προαστίων της Αθήνας. Σπίτια γύρω από το βουνό, ειδικά στα Βριλήσσια, Πεντέλη, Εκάλη, Διόνυσο και βόρεια του Γέρακα.

Μάρμαρο

Μάρμαρο είναι ένα μεταμορφωμένα πετρώματα που μπορεί να foliated ή μη foliated, που αποτελείται από ανακρυσταλλώνεται ορυκτών ανθρακικό, συνηθέστερα ασβεστίτη ή δολομίτη. Οι γεωλόγοι χρησιμοποιούν τον όρο «μάρμαρο» για να αναφερθώ σε μεταμορφωμένα ασβεστόλιθο? Ωστόσο, χτίστες χρησιμοποιούν τον όρο ευρύτερα να συμπεριλάβει “unmetamorphosed” ασβεστόλιθο. Μάρμαρο χρησιμοποιείται συνήθως για τη γλυπτική και ως οικοδομικό υλικό.

Μάρμαρο είναι ένα πέτρωμα που προκύπτει από μεταμόρφωση ιζηματογενών πετρωμάτων ανθρακικό, συνηθέστερα ασβεστόλιθου ή δολομίτη ροκ. Μεταμόρφωση προκαλεί μεταβλητή ανακρυστάλλωση του αρχικού ορυκτού ανθρακικού κόκκους. Το προκύπτον μάρμαρο βράχος τυπικά αποτελείται από ένα μωσαϊκό σύμπλεξη ανθρακικού κρυστάλλων. Πρωτοβάθμια υφές και τις δομές του αρχικού βράχου ανθρακικό (protolith) ιζηματογενή έχουν συνήθως έχουν τροποποιηθεί ή καταστραφεί.

Καθαρό λευκό μάρμαρο είναι το αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης ενός πολύ καθαρού (πυριτικό άλας-φτωχό) ασβεστόλιθου ή δολομίτη protolith. Οι χαρακτηριστικές στροβιλίζεται και φλέβες πολλά χρωματιστό μάρμαρο ποικιλίες είναι συνήθως οφείλεται σε διάφορες ανόργανες ακαθαρσίες, όπως πηλό, λάσπη, άμμο, οξείδια του σιδήρου, ή πυριτόλιθο που ήταν αρχικά παρόντες ως σπόροι ή στρώματα στο ασβεστόλιθο. Πράσινο χρωματισμός οφείλεται συχνά σε οφιοειδή προκύπτουν από αρχικά υψηλά ασβεστόλιθο μαγνήσιο ή “dolostone” με ακαθαρσίες διοξείδιο του πυριτίου. Αυτές οι διάφορες προσμίξεις έχουν κινητοποιηθεί και ανακρυσταλλώνεται από την έντονη πίεση και τη θερμότητα της μεταμόρφωσης.

EarthCache

Για να βρείτε αυτό το EarthCache θα πρέπει να επισκεφθείτε τις παραπάνω συντεταγμένες και απαντήστε στις ερωτήσεις που ακολουθούν. Αυτή η περιοχή δεν είναι ανοιχτό κάθε μέρα, και θα πρέπει να πληρώσει μια εισαγωγή για να πάρει σε αυτό τον τομέα, ωστόσο, μερικές ημέρες υπάρχει δωρεάν είσοδος. Το μέρος είναι ανοιχτό οκτώ η ώρα - 20:00, εκτός από ορισμένες διακοπές, όταν μπορεί να κλείσει ή να μην ανοίξει για τόσο πολύ καιρό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Στείλτε μου τις απαντήσεις σας, μην τους γράφετε στο ημερολόγιο σας. Μην περιμένετε για μένα να απαντήσω e-mail σας. "Λόγσ" χωρίς απαντήσεις μπορούν να διαγραφούν.

ερωτήσεις:

1. Περιγράψτε το μάρμαρο του Παρθενώνα. Το χρώμα του, δεν θα έχει κανένα ορατό φλέβες κ.λπ.

2. Πιστεύετε ότι το μάρμαρο έχει αλλάξει εμφάνιση του, δεδομένου ότι ήταν έξω για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα?

3. Παρθενώνα αποτελείται από πολλές διαφορετικές πέτρες, πώς μπορείτε να είστε σίγουροι για αυτό?

4. Προαιρετικά: Ανεβάστε μια εικόνα του εαυτού σας στην περιοχή. Αυτό δεν είναι μια απαίτηση καταγραφής.

 

[ENG]

Marble at the Parthenon

Parthenon

The Parthenon is a former temple on the Athenian Acropolis, Greece, dedicated to the goddess Athena, whom the people of Athens considered their patron. Construction began in 447 BC when the Athenian Empire was at the peak of its power. It was completed in 438 BC although decoration of the building continued until 432 BC. It is the most important surviving building of Classical Greece, generally considered the zenith of the Doric order. Its decorative sculptures are considered some of the high points of Greek art. The Parthenon is regarded as an enduring symbol of Ancient Greece, Athenian democracy and western civilization, and one of the world's greatest cultural monuments. The Greek Ministry of Culture is currently carrying out a program of selective restoration and reconstruction to ensure the stability of the partially ruined structure.

Pentelic marble

Everyone knows the most beautiful temple in the Acropolis of Athens, the Parthenon, this marvel of architecture and beauty, which as the years go by becomes more valuable.

Thousands of people worked for many years to build the incomparable in richness and beauty temples of the Acropolis and the masterly statues. Valuable timber form Thrace and Lebanon was constantly unloaded in Piraeus. Many loads with ivory came from Egypt. Thrace and Libya provided the gold needed for the statues. And the nearby mountain Penteli offered its clear and precious marble.

The Parthenon was built on the foundations of the previous church built by Peisistratus and destroyed by the Persians. The material used in the construction was Pentelic marble, except the raised floor, where limestone was used. The erection of the temple took nine years. The official inauguration took place in the Panathenaic festival of 439 BC. However, the temple’s frieze and metope decoration by the sculptor Phidias continued and ended in 432 BC. Therefore, the entire construction of the temple was completed within fifteen years.

The main reason for which Penteli was known since ancient times was its marble. The Pentelic marble, quarried during the “Golden Age” of Pericles (Athens, 5th century BC), provided thousands of cubic meters of material with which most architectural and sculptural masterpieces of the classical period were built: the Acropolis of Athens up to statues and monuments of classical Hellenistic and Roman times.

Its main features were the unique white appearance, purity, clarity and transparency. In ancient times the Pentelic marble was an important export product of Athens. Thus, many great monuments found scattered in various parts of Greece made of Pentelic marble.

The life of the Penteli quarries remains untouched until today maintaining an unbroken continuity between then and now providing the modern artists with the same material from which the famous works of their ancestors emerged. The quarry region is at Dionysos of Attica, at Dionyssovouni site, and has the same chemical composition and texture as the renowned since antiquity Pentelic marble.

The Penteli quarries were the main source of marble not only for the construction of Parthenon and other buildings of the Acropolis. The Pentelic marble was also used for the construction of the Academy of Athens, the National Library, the restoration of “Stoa of Attalos” and the Panathenaic Stadium (Kalimarmaro), where the first Olympic Games of modern history were held in 1896. And in many other recent buildings both in Greece (e.g. Athens Concert Hall) and abroad (e.g. Grand Main Temple, Pavillion of Perfect Harmony, Japan, House of Worship, Bajai Religion India etc.)

The most impressive thing is that the key decision makers of the quarries of Dionysos-Penteli in cooperation with the Athens Restoration Service (YSMA) undertook the project of supplying the necessary marbles to restore (damages, completion of architectural parts etc.) the Acropolis monuments, including Parthenon. The project began in 2002 and is underway.

Mount Pentelicus

Mount Pentelicus or Pentelikon (Greek: Πεντέλη, Πεντελικόν or Πεντελικό Όρος) is a mountain range in Attica, Greece, situated northeast of Athens and southwest of Marathon. Its highest point is the peak Pyrgari, elevation 1,109 m. The mountain is covered in large part with forest (about 60 or 70%), and can be seen from southern Athens (Attica), the Pedia plain, Parnitha, and the southern part of the northern suburbs of Athens. Houses surround the mountain, especially in Vrilissia, Penteli, Ekali, Dionysos and north of Gerakas.

Marble

Marble is a metamorphic rock that may be foliated or non-foliated, composed of recrystallized carbonate minerals, most commonly calcite or dolomite. Geologists use the term "marble" to refer to metamorphosed limestone; however, stonemasons use the term more broadly to encompass unmetamorphosed limestone. Marble is commonly used for sculpture and as a building material.

Marble is a rock resulting from metamorphism of sedimentary carbonate rocks, most commonly limestone or dolomite rock. Metamorphism causes variable recrystallization of the original carbonate mineral grains. The resulting marble rock is typically composed of an interlocking mosaic of carbonate crystals. Primary sedimentary textures and structures of the original carbonate rock (protolith) have typically been modified or destroyed.

Pure white marble is the result of metamorphism of a very pure (silicate-poor) limestone or dolomite protolith. The characteristic swirls and veins of many colored marble varieties are usually due to various mineral impurities such as clay, silt, sand, iron oxides, or chert which were originally present as grains or layers in the limestone. Green coloration is often due to serpentine resulting from originally high magnesium limestone or dolostone with silica impurities. These various impurities have been mobilized and recrystallized by the intense pressure and heat of the metamorphism.

This EarthCache

To find this EarthCache you have to visit the above coordinates and answer the questions down below. This area is not open every day, and you have to pay an admission to get to this area, however some days there is free admission. The place is open 08:00 to 20:00, except for certain holidays, when it may be closed or not open for so long. More information can be found on the internet.

Send me your answers, do not write them in your log. Do not wait for me to answer your email, log the cache directly. Logs without answers may be deleted.

Questions:

1. Describe the marble on the Parthenon. Its colour, does it have any visible veins etc.

2. Do you think that the marble has changed its appearence since it has been outside for such a long time?

3. The entire temple is not built in the same stone, how can you be sure about that?

4. Optional: Upload an image of yourself at the site. This is not a logging requirement.

Sources / πηγές

http://www.miningreece.com/mining-greece/mining-history/the-marbles-of-parthenon/

www.wikipedia.org

Additional Hints (No hints available.)