Skip to Content

<

SCE - Het verhaal

A cache by Team 85 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/03/2016
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lees deze beschrijving goed door a.u.b! Dit om verwarring te voorkomen!

Naam van de cache:
SCE – Het verhaal

Type cache:
Letterbox

Belangrijk:
GEEN FOTO'S VAN DE CACHEBEHUIZING EN / OF INHOUD UPLOADEN A.U.B! DEZE WORDEN VERWIJDERD!

Benodigdheden:
Je hebt voor deze cache geen hulpmiddelen nodig.

Cache omschrijving:
Tijdens het Scare Camp Event 2016 heeft de organisatie 8 nieuwe caches uitgebracht. Bij deze cache staat het gehele verhaal centraal. Navigeer naar bovenstaande coordinaten en bepaal de route naar de cache door het onderstaande verhaal te volgen.

Het verhaal:
Een enorme blikseminslag op een afgelegen boerderij heeft ervoor gezorgd dat in de wijde omgeving de elektriciteit is uitgevallen. In het maisveld van de boerderij heeft de enorme kracht van de bliksem ervoor gezorgd dat de vogelverschrikkers in het donker tot leven kunnen komen. Overdag hebben ze de onschuldige taak om kraaien te verjagen maar zodra het donker wordt ……

Op een avond besluiten de vogelverschrikkers het maisveld en de boerderij voor altijd in het donker te hullen. Ze dwaalden door het maisveld op zoek naar de stroomkast. Die na even dwalen werd gevonden. Ze deden de stroomkast op slot en verborgen de bijbehorende sleutel in een duister bos een flink eind verderop. Op de boerderij bleef het de volgende dag angstaanjagend donker.

De boerderij zat zonder elektriciteit, dit vond de boer maar vreemd en besloot de stroomkast te gaan controleren. Echter na een paar stappen in het maisveld werd hij al om het leven gebracht door de bloeddorstige vogelverschrikkers. De boer schreeuwde het uit voordat hij zijn laatste adem uitblies. De honden op een nabij gelegen boerderij hoorden zijn geschreeuw en al snel galmde de hele omgeving van hun geblaf.

VANAF HIER BEGINT DE ROUTE, LEES AANDACHTIG ALLE AANWIJZINGEN

De vogelverschrikkers verlieten het maisveld en liepen over het grote pad, de bebouwing en het geluid van de honden achter zich latend. Ze slenterden wat op het pad, vlakbij een grote eik botsten ze tegen een berkenboom die vervolgens afbrak. Een van de vogelverschrikkers scheurde hierbij zijn kleren van jute, een stuk bleef aan de boom hangen zelfs, het stro waarmee hij opgevuld was puilde uit het ontstane gat.

Niet veel verder staat een naaldboom langs het pad, met een grote boog lopen de vogelverschrikkers hier omheen om te voorkomen dat hun kleren scheuren. Ze gaan als gehaaste kwelgeesten op zoek naar een volgend slachtoffer. Deze kunnen ze misschien wel in het bos vinden, ze verlaten het grote pad langs het maisveld, passeren het toegangsbord en verdwijnen in het donkere bos.

Het pad blijkt erg breed te zijn, zwalkend van links naar rechts vervolgen de vogelverschrikkers hun bloeddorstige tocht, hun honger moet en zal gestild worden. Vlak voor de bocht in het pad worden de vogelverschrikkers aangevallen door een groep raven en kraaien die plots vanuit de struiken opvliegt. De kraaien proberen de ogen uit te pikken en de raven proberen de kleding aan stukken te scheuren. Een woeste worsteling volgt. Stro en veren vliegen alle kanten op.

De vogelverschrikkers rennen briesend rechtdoor langs de naaldbomen, de inmiddels verjaagde en gevluchte vogels achterna. Ze laten een spoor van stro achter zich. Niet veel verder is een kleine open plek met grote boomstronken aan de linkerkant. Van rechts achter het hek klinkt het geluid van langsrazende monsters met twee grote gele ogen. Deze kant gaan ze niet op. Vlakbij is een splitsing, de vogelverschrikkers vervolgen hun weg over het lange pad.

Plots is er rechts een pad, hier zien ze beweging. Het leek wel of er iemand wegrende. Blind van woede en bloeddorstige honger rennen de vogelverschrikkers die kant op. Ze zien niet eens dat er rechts ook een smal paadje is. Eentje struikelt en komt tegen een boom en scheurt zijn hele kleding open, het stro valt eruit en de jute repen slepen achter hem aan. Niet ver daarna is er zoveel stro uit de kleding gevallen dat de verschrikker totaal uit elkaar valt.

De andere rennen vooruit zonder te merken wat er achter hen gebeurde. Doldwaas rennen ze een slagboom omver. Rechts van hen is een grimmig takkenbos te zien, hier lijkt niemand verscholen te zitten, dus gaan ze links. Ze volgen nog even het pad langs het takkenbos en slaan hierna weer links een zijpad in. Er is niemand te zien. Waar renden ze toch achteraan?

Nog steeds vurig, maar ook hevig gehavend door de vogelaanval en alle scherpe takken waar ze lang renden, trekken de vogelverschrikkers verder over het pad. Een voor een vallen steeds meer vogelverschrikkers beetje bij beetje uit elkaar. Op het einde van het pad kijken ze eerst links en dan rechts. Hier zien ze vage glimpen van een groot dier, ze gaan er op af. Nu niet meer zo snel als eerst. De voorste vogelverschrikker, welke de leiding had, kan niet meer en valt neer achter de tweede eik aan de rechterkant van het pad. Stukken jute blijven aan de boom hangen. De anderen achter hem lijken niet meer te weten wat ze moeten doen. Vier verschrikkers vallen vervolgens ieder na elkaar tegen de eik. Er is nog maar een vogelverschrikker over.

Deze had ook de minste schade opgelopen en was sluw genoeg geweest om anderen steeds voor te laten gaan op de smallere paadjes. Toch was hij radeloos wat hij moest doen. Hij hoorde geritsel van rechts en rende vervolgens blind van woede de struiken in.

Dit was vanaf de tweede eik ((totaal aantal vogelverschrikkers welke inmiddels uit elkaar gevallen zijn) x 9) meter in de richting van 315 graden.

Hierbij schampte hij langs een boom waarbij een flink stuk jute van zijn arm afscheurde en aan de boom achterbleef. Hierdoor werd hij nog razender en rende zonder te kijken door. Bij de volgende boom, een statige dennenboom, werd duidelijk dat hij verstrikt raakte tussen de takken en bijna niet meer verder kon. Nog eenmaal slaakte hij een hongerige schreeuw, een bliksemschicht kwam uit de hemel recht op hem af en BAM, de vogelverschrikker spatte uit elkaar een krater in de grond achterlatend.Trackables:
Het achterlaten van TB's of coins is door het formaat van de cache NIET mogelijk.
Laat geen goodies achter a.u.b. om verwarring te voorkomen (gezien de stempel van deze Letterbox).

Toestemmingen:
Deze cache is gelegd met toestemming van de betrokken partij(en). Met dank aan de reviewers voor het goedkeuren van deze cache!

Banner:
Wanneer je de cache gelogd heb, mag je de banner op je profiel plaatsen. Je kunt daarvoor de volgende HTML-code gebruiken:

<a href="https://coord.info/GC6RD7Z"><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/46175fe3-89b5-4a16-aace-4333576a4a6d.png" /></a>

Additional Hints (Decrypt)Tn cnf an qr cebwrpgvr ina urg cnq ns, wr orag re ovwan.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.