Skip to content

Fotofobia Multi-cache

Hidden : 04/22/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Tämä multikätkö tutustuttaa sinut Fotofobiaan.


Valonarkuus (fotofobia) on oire, jossa henkilö kokee tavanomaisena pidettävän valaistusvoimakkuuden epämiellyttävänä. Oireet vaihtelevat häikäistymisestä voimakkaaseen kipuun. Valonarkuuden taustalla on usein limakalvo-oireita aiheuttamaton allergia, ja se voi liittyä muun muassa silmän adaptaation häiriöihin, sarveiskalvomuutoksiin, silmän väliaineen muutoksiin, verkkokalvon ja näköhermon tai aivojen verisuonten sairauksiin. Silmä voi olla valonarka tilapäisesti sarveis- tai sidekalvon ärtymyksen vuoksi esimerkiksi liian vähäisen nukkumisen jälkeen.

Valonarkuuden oireita voidaan vähentää käyttämällä tummia silmälaseja ja silmiä suoralta häikäisyltä suojaavalla päähinellä sekä välttämällä katsomista suoraan valonlähteeseen. Valonarkuuden oireita voidaan pienentää myös vähentämällä yleisvalaistusta tai vähentämällä tietokoneen näytön kirkkautta.

Alkupisteeltä saat loppupisteen koordinaatit tuntematta tai kokematta fotofobiaa.

HUOM! Alkupisteellä on taskulamppu välttämätön eteenpäin pääsyn kannalta!

Lisäys 27.10.2021

Loppupisteellä on kätköpuun viereen kaadettu ryteikköä. Kätkölle kannattaa mennä kuusen vasemmalta puolen.  Vesoin siihen tänään reitin, jossa ei ole risuja ja oksia. Reittiä osoittaa puun juurella oleva aurausviitta, jossa on vihreä heijastinnauha.

Loppupurkki on kaksiosainen. Ylemmässä piilossa on välkkyvä valolähde (niin kauan kuin paristot kestää) ja lokikirja.
Alemmassa kookkaassa pöntössä on hitsausmaski ja aurinkolasit, joita suosittelen käyttämään, ettei välähdys näy liian voimakkaana.

Additional Hints (No hints available.)