Skip to content

<

Joyful House

A cache by Tilhet Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/05/2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:
 Iloinen talo - Joyful house  Miten iloista ja onnekasta onkaan, on maailma leluja pullollaan. On touhukkaita tonttuja ja naureskelevia nalleja. On reippaita rumpaleita ja nukkuvia nukkeja. Käpyjä, kiviä, lehtiä, mitä vielä. Tämä kätkö sopii jokaiselle, parhaiten lelujen ystäville. Sen luona mahtuu aarteitaan ja kulkijoitakin vaihtamaan, kunhan lodjaajien leimasimen antaa olla aloillaan.

Kätkön kyljessä on talo ja se on iloinen. Onhan sillä leluja monen monta ja jos jonkinmoista. Talo on antanut luvan, että kätköllä voi käydä ihmisten aikoina kesät talvet. Pihan puolen ikkunoistakin kurkkia saa, mutta sisälle pääsee vain kun talo luvan siihenkin antaa. Suomenlinnan Lelumuseo on avoinna hellekeleillä päivittäin, paukkupakkasilla harvemmin. Nettiosoitteessa lelumuseo.fi asioista kerrotaan tarkemmin.

Kiireisemmille talo kuiskaa, että kätkö löytyy koordinaateistaan. Muut se kutsuu retkelle satujen maailmaan, lelujen kelkkaan. Jokaiselta se toivoo vieraskirjaan tarinoita lempilelujen tai kuvaa kävijän oman leimasimen. Tervetuloa!

Isn't it a joy that the world is full of toys. And so is the happy house next to this cache. The joyful house full of toys has given its permission to the cache to hide at the listed coordinates. It may be visited throughout the year, preferably not in the night-time, though. There is room for trading toys and trackables. The stamp, however, is there permanently for letterboxers.

The house allows you to peek through the windows, as well. But inside the house invites only when the Suomenlinna Toy Museum is open. For detailed opening hours, please visit the museum's website at lelumuseo.fi/toymuseum.

Detailed letterboxing clues guide only visitors fluent with Finnish. Once on the island, others may, though, follow the museum's signs all the way from the central playground along the main route. (See the Waypoint.) The signs guide you eastwards towards the seashore. There turn to the right in front of the red brick house. Finally follow a narrower path curving to the right. After a small way uphill you've reached the joyful house full of toys. Congratulation! Now look back where you came from and for the treasure, find a multi-trunk tree. In the logbook please leave your letterboxing stamp and tell the house about your favourite toy. Welcome!

 Lelujen retki Ruut on rumpali ja minne hän meneekään, hän pitää soitinta mukanaan vähän väliä musisoidakseen. Tänään hän on kutsunut ystävistään Oona-nallen ja Toivo-nuken mukaan Suomenlinnan leikkipuistoon leikkimään. Ruut asuu Katajanokalla lähellä meren rantaa ja isojen rekka-autojen lautta lähtee melkein hänen kotioveltaan. Hän käykin usein saaressa leikkimässä.

Miehistöä ja rekkakuskejakin huvittaa aina, miten Ruut jaksaa rummuttaa kannella läpi koko matkan. Heti lautan tultua rantaan rumpali pinkaisee juoksuun ja hetkessä hän on perillä puistossa. Keinut ovat jo varattuja, joten Ruut istahtaa hiekkalaatikon laidalle soitellen odottamaan.

Oonalla ja Toivolla on Ruutilta saadut tarkat ohjeet siihen, miten puistoon löytää. Nyt hekin ovat jo matkalla, Kauppatorilta lähteneellä toisella lautalla. Oona-nalle nauraa harmaasiipisille linnuille, jotka yrittävät pysyä kyydissä mukana. Toivo-nukke asettuu selälleen arvailemaan, mitä kukin pilvi esittää ja hetkessä hän jo torkahtaa.

Satamassa he näkevät heti pitkän pitkän vaaleanpunaisen talon, mitä Ruut on ohjeissaan tarkoittanut. Ruutin mukaan talon läpi pääsee kulkemaan, mitä ystävykset eivät millään oikein usko. Toivo kuitenkin huomaa ja hihkaa: "Tuolla se on, keskeltä taloa menee kellon alta tie!" Oonaa aivan naurattaa. Aukon luona on kaksi sinistä viittaa, juuri kuten Ruut on kertonut.

"Lähtekää viittojen suuntaan, suoraan talon läpi, sitten mäki ylös ja päätietä eteenpäin." Näin kuuluivat Ruutin neuvot. Korkeimmistakin korkein yli puiden latvojen kohoava talo vasemmalla on kirkko, oikealla alkaa pian mahtava kaksivärinen muuri. "Muurinkin läpi menee kapea tie, mutta älkää kääntykö sinne, vaan jatkakaa vain päätietä eteenpäin. Pian se levenee kahden talon välissä. Silloin olette jo lähellä."

Toivo ja Oona pysähtyvät mukulakiviseen loivaan mäkeen ja näkevät suoraan edessään harmaan muurin, joka on Ruutin mielestä niin matala, että siitä pääsee hyppäämällä yli samalla rumpua soitellen. Nukelle ja nallelle muuri ei ole ollenkaan niin matala, mutta onneksi siitäkin löytyy aukko ja kaverukset pääsevät sen kautta perille leikkipuistoon.

Ruut juoksee jo vastaan ja pyytää keinumaan. Oonaa vauhti naurattaa ja Toivo käy vuoroaan odottamaan. Hän asettuu makuulleen, kuinkas muuten kuin nukkumaan. "Toivo, olet aivan toivoton!", kuuluu uneen vielä Oonan huuto Ruutin rummutuksen seasta.

Toivo uneksii ihmeellisestä talosta, iloisesta talosta leluja pullollaan. "Ovatpa unet uskomattomia", Toivo miettii nukkuessaan, "olenhan itsekin lelu." Ystävät herättävät hänet ja he alkavat leikkiä hippaa. Yhtäkkiä Toivo huutaa: "Tulkaa tänne, katsokaa! Nuo lelut tuosta kyltistä olivat äsken unessani!" Muut eivät tahdo uskoa ollenkaan. Toivo kuitenkin inttää: "Siinä on nuoli, seurataan sitä, ehkä ne ovat jossain siellä!"

Kolmikko lähtee punavalkoisen nuolen osoittamaan suuntaan. Kohta on Ruutin vuoro hihkua pensaiden suuntaan osoittaen: "Tuolla on lisää viittoja! Muuriaukon vieressä!" Ruut kertoo innoissaan, että juuri siitä aukosta hän aina kulkee kun tulee puistoon leikkimään. Lelut tunnistavat viitoista oman sanansa ja kiiruhtavat juosten aukon läpi kohti keltaista taloa. Vauhti kiihtyy alamäessä talon oikealla puolella ja kaverukset melkein kompuroivat lähestyessään merenrantaa.

Rannassa hengästyneet lelut ihmettelevät. Ei täällä olekaan iloista taloa leluja pullollaan, vain merta ja rantaa ja kaiken maailman rannan tavaroita. Ruutia ei huvita rummuttaa, Oonaa ei naurata ollenkaan, ja Toivo haluaisi alkaa nukkumaan. Allapäin ja pettyneinä ystävykset kääntyvät kävelemään takaisin kohti puistoa.

Yhtäkkiä ihan heidän neniensä edestä lentää pieni sarvipäinen pöllö. Se lehahtaa kääpäiseen koivuun punaisen talon edessä, oman kotikolonsa katolle. Pöllö lähtee uudelleen lentoon ja viittoo siivillään leluja seuraamaan itseään. Pöllö lentää talon editse ja sitten oikealle kaartuvaa kapeampaa tietä pitkin. Leluja alkaa yhtäkkiä kovasti jännittää ja he jatkavat matkaa vaitonaisina askeliaan varoen.

Pöllö liitää pensaiden välistä kauniille pihalle, pihan perältä katselevan talon huipulle. "Toivo, onko tuo unesi iloinen talo?", Oona kysyy. Toivo vastaa: "Se se on, ehkä se on lelujakin pullollaan! Olisipa Arttukin mukana, miten hän nauttisikaan tästä seikkailusta." Lelut kaikki tunsivat Toivon naapurissa asuvan touhukkaan tontun ja totisesti Oonan ja Ruutinkin mielestä Artun pitäisi saada kokea satumainen piha ja iloinen talo.

Talo on kuullut ystävysten lähestymisen jo kaukaa ja se on vieraista kovin hyvillään. Se kutsuu lelut luokseen ja kuiskaa: "Kutsukaa Arttu kanssanne leikkimään." "Mutta miten?", lelut ihmettelevät. "Lähettäkää hänelle kortti tietenkin", talo vastaa. "Mutta miten?", lelut ihmettelevät jälleen.

"Kerätkää puiden pudonneita lehtiä kortiksi, kirjoittakaa viestinne niille pienillä kivillä ja etsikää kaunein käpy osoitteeksi. Takananne on kulkemanne tien varrella monirunkoinen puu. Jättäkää viestinne sen juurelle, pöllön siivin vietäväksi. Jääkää pihalle odottamaan, tonttuystävänne vastaa kutsuun tuota pikaa."

Odotellessa Oonaa naurattaa, Ruuti soittaa rumpuaan eikä Toivoakaan nukuta enää laisinkaan.

Additional Hints (Decrypt)

[FI:] Ninn inva xnggb. Äyä fvveeä zhhgn.
[EN:] Bcra bayl gur ebbs. Qba'g zbir nalguvat ryfr.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.