Skip to Content

<

Maatuska 2.0

A cache by koir4k4veri Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/20/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Jotenkin tästä purkista tuli mieleen maatuska.... Hieman modernimpana versiona....yhden aidon maatuskan olen saanut aikoinaan isältä Leningradin tuliaisena :) Kovasti sen kanssa leikkiä syntyi.

Pientä kärsivällisyyttä vaaditaan purkin kanssa touhutessa :)

Alkuperäisen maatuskan kuva löytyy galleriasta..

Geobiilille löytyy hyvin tilaa ihan kätkön vieressä. Kätkö on löydettävissä tällaisina eurotalvina, mutta paksun lumen aikaan ehkä ei..

Lisätietoa :

Tiia Moilanen / Suomen Venäjäseura

"Maatuska tuo hyvän mielen

Perinteinen maatuska, venäjäksi matrjoška, on hymyilevä nainen, jolla on koristeelliset vaatteet. Sen sisältä löytyy monta pientä maatuskaa, eli aina jotain uutta ihmeteltävää. Maatuskasta sanotaan, että se olisi oikeasti japanilaista alkuperää ja tullut Venäjälle 1800-luvun loppupuolella. Nykyään maatuskoita on matkamuistomyymälöissä melkein joka makuun. On perinteisiä naishahmoja eri tavoilla koristeltuna, Venäjän ja Neuvostoliiton poliitikkoja, muusikoita, urheilijoita, presidenttejä ja puolueen puheenjohtajia, länsimaisia viihdemaailman tähtiä, venäläisiä säveltäjiä ja vaikka mitä muuta. Suurin osa on tietenkin ulkomaisille turisteille suunnattuja.

Maatuskan hahmoa käytetään mielellään muissakin tuotteissa. Matkamuistomyymälöissä on saatavilla maatuskakorviksia, -kynsiviiloja, -lasinalusia, -paitoja, -sontikoita... Hahmon suosion näkee Venäjä-seuran tuottamia tuotteitakin asiakkaille esitellessä, esim. maatuskaheijastimet ovat olleet suosituimpien joukossa jo vuosikaudet. Näin syyspimeillä niistä on ilon lisäksi myös hyötyä! Viime viikolla saimme myyntiin myös huulirasvapuikkoja, joiden koteloa koristaa maatuska.

Palataanpa lopuksi vielä maatuska-sanaan. Venäjäksi nuken nimi on siis ’matrjoška’, mutta suomeksi käytetään yleensä nimeä ’maatuska’. Maatuskan nimestä on Wikipediassa tällaista tietoa: ”Suomen sana maatuska perustuu venäjän kielen äiti-sanan hellittelymuotoon, joka kuitenkin Venäjällä ymmärretään kirjaimellisesti, eikä siis tarkoita siellä puunukkea. Maatuskaa on saksassa kutsuttu nimellä Babuschka (venäläisten ymmärtämänä isoäiti) ja Itävallassa Piroschka (piirakka).”

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

292 Logged Visits

Found it 282     Didn't find it 2     Write note 6     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.