Skip to Content

This cache has been archived.

Landsbycacherne: Da er det bønnhørlig over for denne gang .

More
<

X-Mjøs Adventstreff - Dokka

A cache by Landsbycacherne Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 10 December 2016
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Det har blitt en tradisjon med et førjulstreff på Dokka, slik at cacherne kan få seg en fridag i julestria. I år blir eventet på Vardhaugen, noen kilometer vest for Dokka.

Det brennes bål, det varmes griller, og serveres varmt/kaldt drikke sammen med noe å bite ti. Grillmat som pølser eller andre gastronomiske utskeielser må hver enkelt ordne med selv.
Tidspunkt: Lørdag 10. desember kl. 14.00 - 16.30


Ta med deg lykt/hodelykt. Mørket vil etterhvert falle på...

Fra oppgitt parkering vil veien frem til eventplassen bli merket med fakler (ca 700 meter på skogsbilvei).

Det har allerede kommet noen X-Mjøs cacher i området, så du må passe på å få med deg disse. Ha på deg nok med klær, her kan det ofte være kaldt på denne tiden av året.

Temperaturen og været forøvrig kan du følge med på HER.

Ved deltagelse på dette eventet, oppnås 3 poeng i X-Mjøs konkurransen.
Weekendcaching i Landsbyen ?

Med dette arrangementet plassert på lørdag ettermiddag, vil det bli god tid til X-Mjøs caching denne helgen. Her er et par muligheter for overnatting i nærheten:
Dokka Camping.
Dokka Camping.
Dokka Motell.
Air B&B.

Eventplassen

Vardhaugen er fra gammelt av som navnet sier en vardeplass. Det var vanlig at høye, synlige punkt i terrenget ble brukt for å holde vakt og Vardhaugen var en av disse. Wardhougen var også en husmannsplass under gården Vinjar, eller Winger som den het på den tida. Hustuftene etter huset og fjøset er godt synlig, og man ser også tydelig at det har vært slåttemark nærliggende til bruket. Steisrøyser er også tydelige tegn på en svunnen tid.
På bruket Wardhougen bodde det i 1865 en familie på fire, bestående av mannen Johan, kona Mari og sønnene Syver og Gudbrand på 19 og 13 år. De hadde 1 ku og 4 sauer. De dyrket bygg og poteter, samt noe blandingskorn, mest sannsynlig dyrefor. Livet på Wardhougen var et liv i sult og fattigdom, og i 1885 reiste familien til Amerika. I senere tider er Vardhaugen best kjent som en festplass, og fortsatt arrangeres det årlig fest her etter den lokale Karvebakken-cupen på Leikarvoll der lokale helter kommer sammen og kjemper for bygda si.

I 2013 ble det satt opp ei grillhytte her. Denne er det Arnstein Gjeile som eier og har satt opp, men litt dugnadshjelp fra Dæhli Vel, Friluftsgruppa. Her er det åpent for alle og ønsket er at den skal brukes så mye som mulig. Friluftsgruppa har også faste toppturer hit både sommer og vinter.
Tekst: Kristin Gjeile

Geocaching i Norge


Geocaching i Norge

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.