Skip to Content

<

Iskias

A cache by ranneli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/05/2016
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Iskiashermo eli lonkkahermo on kehon pisin ja paksuin hermo, joka kulkee alaselästä molempiin jalkoihin. Iskiasoireet johtuvat iskiashermon ärtymisestä. Iskiaksen tyypillisin oire on selkärangan alaosasta pakaraan ja edelleen alemmas jalkaan, jopa varpaisiin asti, säteilevä kipu. Epämiellyttävä pakotus voi tuntua missä kohdassa tahansa iskiashermoa. Kipu voi olla esimerkiksi lievää särkyä tai terävää polttavaa kipua.


Image and video hosting by TinyPic


Geoiskias iskee yleensä niihin perheenjäseniin, jotka eivät kätköile ja sen aiheuttaa kätköilevän perheenjäsenen geopullistuma, eli akuutti ja jatkuva kätköily. Kätköilijän on kiinnitettävä huomiota perheenjäsenten ja läheisten oireiluun hyvissä ajoin ennen taudin pahenemista. Geoiskiaksen aiheuttama kipu säteilee ulospäin poikkeavina ääninä (jäkä-jäkäti-jäkä) ja/tai kasvonilmeiden jähmettymisenä. Krooniseen vaiheeseen puhjennut tauti voi pahimmillaan pakottaa leikkaukseen, jossa kätkölyyn liittyvä tarpeisto tai kätköilevä taudin aiheuttaja poistetaan kokonaan.

Useimmiten geoiskias juilii kun suunnitelmat muuttuvat kätköilyn vuoksi: Yllättävät säntäilyt hunttiin tai kun lyhytkin automatkan kestää ja kestää... Myös kätköilijän puheet voivat aiheuttaa pakotusta: Että vaan yhdellä käydään, aukkopäivä paikataan, niinpä niin… Geoiskiaksen laukaisijaksi on havaittu myös kaikki se roina ja rompe joka pienimällekin matkalle pakataan mukaan. On tikasta ja onkea, on kumivenettä ja köyttä, on pihtiä ja pinsettiä, lamppua ja meisseliä. Ja ne purkintekotarpeet! On purkkeja ja purnukoita, teippejä ja lankoja, on lokeja ja maaleja joka paikka levällään. Ja se se vasta juiliikin kun tehdään lomasuunnitelmia. On megaa ja trailia ja haastetta. Ja jos joskus päästään vaikka vaan pienelle lomareissulle, niin eikös ole kätköt, graticulet ja kunnat katsottuina ja miittiinkin viety.

Geoiskias on paha tauti. Kiputila, joka ei hellitä. Lääkettä ei ole. Ehkä se voi ajan kanssa rauhoittua, tai sitten ei.

Varovasti siellä rinteillä sitten!

Iskiaksella on eri puolilla Suomea sisarkätköt
 Päänsärky, Migreeni, Kolmoishermosärky, Grabbe sekä Hortonin syndrooma, joka ilmestyy aikanaan jonnekin päin Suomea.

Purkista kiitos APIERI:lle ja kuvasta kiitos KikiTheKissalle.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

46 Logged Visits

Found it 37     Didn't find it 1     Write note 5     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.