Skip to Content

<

Den grønne votten

A cache by Team-Crux og rostein Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/10/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Denne cachen er opprinnelig lagt ut som "X-Mjøs#10 i 2016"


Multicachen "Den grønne votten"


Koordinatene på cachebeskrivelsen fører deg til stage 1. Parkering MÅ skje på oppgitte parkeringskoordinater.
For å logge denne cachen må du ut på en 1 kilometers fottur (hver vei), hovedsaklig langs sti/traktorveg.
På delkoordinatene finner du informasjon som til slutt fører deg til cachen.


Historien


«Fysj a’ meg, dette høres ikke noe morsomt ut! Den grønne votten- hva er det for noe da?

Jo, det er den grønne votten det da, skjønner du. Men det er ikke en hvilken som helst grønn vott – det er den virkelige grønne votten som har opplevd mye rart i det året den har vært vott.

Først var den jo bar ull på en sau, så ble den ull i en kurv, deretter ble den kardet og spunnet og til slutt ble de tråd i et koselig bestemorfang, der den nøstet seg sammen og likte seg godt. Og den gamle bestemoren satt og snakket med seg selv: «Jo da, det skal nok bli votter til han Ragnar dette, hvis jeg nå bare får den ferdige til jul. Og så skal jeg farge dem – tenker jeg farger dem grønne jeg, for det er en pen farge.»


Nå ble det nå engang slik at bestemor ikke fikk sendt votten, da hun skadet seg på isen. Ragnar som skulle ha votten ventet og ventet. Men til slutt fikk bestemor sendt vottene, og på nyttårsaften fikk Ragnar dem.

«Fine grønne votter med en brodert «R» på. Den var hvit.»

Tidlig på morgenen første nyttårsdag skulle Ragnar ut å prøve vottene. Da møtte han en valp. Ragnar kastet snøballer og valpen løp etter. Plutselig hørte de dombjeller. Det var han Ola i Lia som var ute og kjørte med Blakken. Da han Ola skulle ønske Ragnar godt nytt år rakte han frem hånden, og da oppdaget Ragnar at n votten var borte. Han måtte finne den, men det var lettere sagt enn gjort. Den vesle valpen hadde tatt votten. Han lekte med votten og snakket med den på bikkjespråket sitt, men fikk ikke svar. Han la den fra seg og gikk.

«Men så begynte det å snø. Og det snødde og det snødde. Og votten snødde ned. Det siste som syntes var den broderte «R»’en som betydde at det var votten hans Ragnar»

Votten til Ragnar endte utenfor en port til et hus der det bodde en syk liten jente. Hun kunne ikke være ute, så mange av vennene hennes kom og bygde snømann til henne. Hun la merke til at den ene gutten hadde en rød og en grønn vott, men tenkte ikke så mye over det. Og de rullet en stor snøball fra porten og opp til huset. Inne i denne lå den grønne votten, men det visste ingen.

Gutten sa: «Hermed har jeg den ære av å overrekke frøkenen en snømann. Og det er ingen vanlig snømann - for denne snømannen har hjerte, og det kan smelte ved det første solstreif fra frøkenens glade ansikt.»

Etter noen dager slapp jenta ut, og fant hjertet til snømannen, den grønne votten. Moren og jenta bestemte seg for å henge opp en plakat på butikken om at de hadde funnet votten. De tok med seg både plakat og vott. Jenta skulle passe godt på votten, men på veien møtte de snøplogen, og uten at de la merke til det fløy votten under en gran og ble liggende der. Da de kom til butikken ble jenta veldig lei seg, og på vei hjem lette moren og jenta etter votten, men de kunne ikke finne den. Det de ikke så var små musespor som gikk fra veikanten inn under en granlegg.

Der hadde musa funnet sitt nye hus og der levde de bra i noen dager helt til musemor hadde sett et skispor gå rett forbi votten. Da ville hun flytte, men den eldste museungen ville ikke så han la seg i tommeltotten og sov.

Så kom noen gutter forbi på ski. De så votten og ville prøve den. En av guttene tok på seg votten og museungen ble skremt og bet til. Gutten skrek og prøvde å få av seg votten, og til slutt fløy den avgårde opp på grein i en klynge med grantre.

Etter en stund kom noen elger forbi. Det var en stor hann elg som var sjefen, og en litt mindre som ble jaget. Den gjemte seg bak treet, og prøvde å stikke seg unna. For de store mobbet han så mye. Grantrærne syntes dette var ille, så de fant ut at de kunne plassere den grønne votten på geviret til den lille elgen. Som sagt så gjort. Den lille elgen var sulten og våget seg til slutt ut på jordet, men var redd de andre elgen skulle jage han igjen. Men plutselig la de seg ned og lot han få mat først. Han skjønte ingen ting. Men de store elgene så på den lille som kongen nå, med den grønne votten på hornene.

Mange dager gikk, og en dag fant elgene ut at de skulle opp i løa til Ola i Lia å se om de fant noe gress. Ola i lia var ute med Blakken og han hadde glemt å lukke løedøra, så de fikk spise seg gode og mette. Plutselig hørte de dombjeller, og de for ut. Da oppdaget de at den grønne votten var borte.

Ola tok med seg ett lass til med høy, og inni der lå den grønne votten men det visste ingen. Nede på gården møtte Ola Ragnar. Han selte av Blakken, og Ola lurte på om han hadde funnet votten sin. Det hadde han ikke, og var lei seg for det.

Han ble bedt inn på brødskive med pultost og varm mjølk, og da han kom inn satt Kari med en liten grisunge. Ragnar syntes den var fin, men til slutt måtte han gå hjem. Kari gikk ut for å se etter Blakken til kvelds, og nederst i troa lå den grønne votten.

Kari vaska votten, og en dag kom bestemora til Ragnar innom. Hun skulle på besøk til Ragnar for å se om han hadde brukt vottene sine. Bestemor hadde med seg korga si, og stakk innom ho Kari på veien. Mens de to damene satt og drakk kaffe, lekte kattungen rundt på gulvet. Plutselig fikk den tak i den grønne votten, lekte seg rundt med den og hoppet opp i kurven til bestemora.


Oppgaven


For å finne koordinatene til selve cachen, må du innom 5 delpunkter. De oppgitte koordinatene i cachebeskrivelsen er stage 1. Husk å parker på oppgitte parkeringskoordinater.

Finalen finner du på:   N60 51.ABC    E010 01.DEFGod tur !Geocaching i Norge

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.