Skip to Content

<

Sorma webcam (X-Mjøs 2016)

A cache by TrulsHE Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/24/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Webcam-cacher er en utdøende rase. Her kommer en utradisjonell webcamvri på en tradisjonell cache.
Publisert som luke nr. 8 i X-Mjøs adventskalender 2016.


Ved brua over Sorma på Rv. 2 har Statens vegvesen plassert et av sine mange kameraer: Rv. 2 Sorma


webkamerasiden har de gjort noen av Statens vegvesens kamera tilgjengelige på internett. Kameraene står hovedsakelig på værstasjoner langs vegnettet, ofte på svært værutsatte steder.

Kameraene er satt opp for å gi de ansvarlige for driften av vegnettet informasjon om det er nødvendig for eksempel å brøyte, salte eller strø vegene.

Tilbakemeldingene så langt tilsier at mange trafikanter har nytte av å se på forholdene på vegene, ikke minst i overgangen mellom årstidene.

Oppdateringsfrekvens

Disse kameraene oppdateres med svært varierende frekvens. Noen oppdateres hver 4. time andre oppdateres hvert 5. minutt. Dette har sammenheng med typen kamera og hvordan kommunikasjonen med kameraet er satt opp.

Enkelte av kameraene er satt opp slik at kameraet veksler mellom forskjellige retninger og vegbanen. Enkelte av kameraene kan også styres av deres operatører, og bildet kan derfor skifte fra et bilde til neste.

Vedlikehold av kameraene

Mange av kameraene står på værharde steder, og fra tid til annen er kameraene av forskjellige årsaker ute av drift. Det kan komme av strømbrudd, kommunikasjonen med kameraet faller ut eller annen teknisk svikt. Det kan ta tid før servicemannskap finner feilen og får rettet den. Derfor kan det hende at et kamera er ute av drift i noen dager eller at det viser et gammelt bilde.

Kilde: http://www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/Reiseinformasjon/Trafikkmeldinger/Webkamera/Om+webkamera

For øyeblikket oppdateres kameraet ved Rv. 2 Sorma omtrent et halvt minutt over hver hele time, altså rundt kl. ??:00:35.
Dersom dere klarer å time besøket deres til riktig tidspunkt og får lagret et webkamerabilde hvor dere er synlige hadde det vært gøy om dere laster det opp sammen med loggen. Frivillig selvsagt, men gjør det gjerne. Anbefaler i så fall å stå nede i skråningen under kommuneskiltet.

Selve cachen finner dere hengende i et tre et lite stykke lenger ut i skogen til høyre/vestover. Den første tiden vil den inneholde noen godsaker til de besøkende, i god adventskalenderstil.

For å se en fascinerende timelapsefilm av utviklingen på stedet de siste 24 timer, 30 dager eller 12 måneder anbefales et besøk på https://www.lookr.com/no/lookout/1367289685-Sørma

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.