Skip to Content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
<

Urjala miittikartalle

A cache by Pirkanmaa United GC Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, 07 May 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Mitä: Urjala miittikartalle eli Urjalan ensimmäinen miitti
Missä: Urjalassa motelli Pentinkulman ravintolassa
Milloin: 7.5.2017 kello 15-17.


Urjala miittikartalleNyt on päässyt käymään niin, että syystä tai toisesta, Urjalassa ei ole koskaan pidetty yhtään geokätköilymiittiä. Tilannehan pitää korjata saman tien! Tervetuloa siis Urjalan kautta historian ensimmäiseen geokätköilymiittiin.

Miittipaikkana toimii motelli Pentinkulman kahvila/ravintola. Kokoonnutaan kahvilan peränurkkaukseen kello 15 vaihtamaan kuulumisia ja vaikka bongailemaan hienoja kolikoita. Kaffia sekä isompaa ja pienempää suolaista tai makiaa on toki tarjolla omakustanteiseen hintaan kahvion tiskiltä. Kello 17 onkin sitten mukava kadota kukin omille teillemme.

PUGCin poppoon pöydästä löytyy myös miittikirja, johon osallistujien toivotaan kuittaavan puumerkkinsä.

Hieman historiaa: Pentinkulma Mistä tulee nimi Pentinkulma? Pentinkulma on Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -romaanin kuvitteellinen tapahtumapaikka, kylä Hämeessä. Esikuvana kylälle on pieni Urjalalainen kylä 1800-luvulta 1900-luvun puolen välin paikkeille. Kirjailija Väinö Linna totesi lapsuudenmaisemiensa Urjalan Honkolan kylässä muistuttavan romaanitrilogian Pentinkulman maisemia, mutta muistutti myös eroavaisuuksista ja Pentinkulman luonteesta kirjailijan mielikuvituksessa syntyneenä paikkana. Väinö Linnan reitti on matkailukohde, joka kiertää Pentinkulman maalaismaisemissa. Myös Urjalan keskustassa on lukuisia Pentinkulman ja Väinö Linnan mukaan nimettyjä teitä ja paikkoja. Nimensä Pentinkulma on antanut myös vuosittaisille Pentinkulmanpäiville ja miittipaikkana toimivalle motellille.

Lähde: Wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

165 Logged Visits

Write note 6     Archive 1     Will Attend 64     Attended 93     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.