Skip to Content

<

Korkeaharjun hautausmaa

A cache by sinttu47 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/06/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Korkeaharjun hautausmaa on Pyhtään seurakunnan omistama hautausmaa. Se on vihitty käyttöön 29.07.1890.
Hautausmaan tarpeellisuutta alettiin pohtia jo vuonna 1811, mutta vasta isonjaon valmistuttua saatiin lunastettua seurakunnalle alue hautausmaata varten. Ennenkuin aluetta päästiin laittamaan kuntoon oli vierähtänyt vuosikymmeniä ja niinpä huomattiinkin alueen olevan liian pieni ja sen täyttyvän jo 7-8 vuodessa. Maa-aluetta olisi saatava lisää ja tämä ongelma on tullut eteen tasaisesti parinkymmenen vuoden välein. Viimeisin hautausmaan laajennus on toteutettu 2000- luvun alkupuolella, alue sijaitsee toisella puolen Jonakorven tietä. Hautausmaata tarvitaan koska vainajia on ollut vuosikymmenten aikana n.45 kpl/vuosi.
Korkeaharjun hautausmaalla vihittiin käyttöön siunauskappeli 1925, siihen tehtiin täydellinen kunnostus 1950-luvulla jolloin siunauskappeli saatettiin nykyajan tarpeita vastaavaksi. Kaivo ja vesijohtotyöt saatiin päätökseen 1939. Puuvaja ja käymälärakennus valmistui 1950-luvulla ja samaan aikaan saatiin myös sähköt. Koneelliseen haudankaivuuseen siirryttiin 1985.
Korkeaharjun hautausmaalla on edelleen pystyssä vanhoja hautamerkkejä,-paasia ja rautaristejä, jotkut niistä hyvinkin yksilöllisiä. Ensimmäinen Korkeaharjulle haudattu vainaja on pääkäytävän vasemmalla puolella, hänen hautakivensä on edelleen pystyssä.

Lähde: Korkeaharjun historiikki Pyhtää 1990.

Kätkö on hautausmaa-alueen ulkopuolella. Kätkössä ei ole kynää.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

347 Logged Visits

Found it 338     Publish Listing 1     Owner Maintenance 8     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.