Skip to Content

<

Moose spotting

A cache by Mostly Moose Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/24/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


På norske veier kryr det av elg. Heldigvis, vil noen si. Dessverre, mener andre. Det som i hvert fall er sikkert er at trafikanter må være på vakt. Det gjelder også i landets hovedstad, der det hender at elg trekker helt ned mot indre by i snørike vintre. Nærmere Oslomarka, ikke minst i Sørkedalen der denne cachen er plassert, kan det brått stå en elg eller fem i veien. Ikke minst er faren stor morgen og kveld når lys og sikt er så som så. Elgpåkjørsler er en dagligdags affære i Norge og medfører ofte store skader på mennesket og dyr.

Denne cachen er dedikert til trafikkskilt 146.1, fareskiltet som «varsler at dyr ofte ferdes over eller langs vegen«. Den minner bilister og bussister og syklister for den saks skyld, om å ta det med ro der skogens konge liker å stå i veien. 

Det er veldig kort vei fra dette elgvarselet til cachen. Jo roligere og mer oppmerksomt du kjører, desto lettere er det å oppfatte situasjonen og stanse i tide. Først og fremst: Cachen er ikke gjemt på eller i nærheten av skiltet. Det ville vært i strid med de lokale norske retningslinjene for geocaching. I stedet kan du finne cachen helt uten å bevege deg ut i veibanen, og dessuten parkere aldeles lovlig.

Skiltet angir lengden på strekningen med elgfare med to tall. Legg merke til hva som står på skiltet - det skal du jo uansett. Skrell en null av det høyeste tallet, og du har avstanden mellom skilt og cache. Midt i mellom ligger en romslig parkeringslomme som du må bruke. Her har du med andre ord ikke mye tid til å reagere - men jo roligere du kjører, desto bedre tid får du.

Etter parkering på parkeringsveipunktet fortsetter du vestover til enden av parkeringsplassen. Der kan du sette deg på noen fine stubber og speide etter skogens konge. Det er god sikt herfra, siden det nylig var hogst i området. Faktisk heter det Stubberud i nærheten her.

Cachen er en Letterbox Hybrid, som kan besøkes av både geocachere og letterboxere. I boksen ligger et stempel som letterboxerne bruker. Vennligst ikke fjern stemplet, det er ikke en byttegjenstand. I boksen er det naturligvis også en skikkelig loggbok og skrivesaker, og kanskje noe mer.

Dette er dessverre en cache som i første rekke er for bilister. Fotgjengere har dårlige kår i denne delen av Sørkedalen. Nærmeste bussholdeplass er Nordre Solberg på bussrute 41.

Flere cacher er opptatt av problematikken med trafikksikkerhet og elgemangfold, for eksempel denne som selveste Avigerus har laget langs E18 i Telemark.

Ta gjerne en kikk på http://www.t-a.no/nyheter/2015/10/30/Her-kj%C3%B8rer-Roy-rett-p%C3%A5-elgen-som-l%C3%B8per-over-E6-11752067.ece, en video fra Trønder-Avisa og VGTV som viser hvor fort ulykker kan skje.

Letterbox cache promoting careful driving in moose country. The cache is not close to the sign. There's a convenient parking area between the sign and the letterbox, which is found near tree stubs at the western end of the parking. No need to walk on the road.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

90 Logged Visits

Found it 87     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.