Skip to Content

This cache has been archived.

taimiq: Kyläkoulu on lakkautettu ja siirtyy uusille omistajille.

More
<

100-vuotias koulu

A cache by taimiq Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/26/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pinsiön kyläkoulu aloitti toimintansa tällä tontilla syksyllä 1916. Onnittelut 100-vuotiaalle! Kätkö esittelee Pinsiön kylän silmäterän, oman kyläkoulun, jolla on jo takanaan kunniakas sadan vuoden historia. Koulu edustaa samalla katoavaa kyläkouluperinnettä, sillä lakkautuspäätös on jo tehty.


Purkki löytyy koulun pihapiiristä, aivan yhden koulurakennuksen lähettyviltä. Kätkön etsintä on suositeltavaa koulupäivien ulkopuolella ja vähintään välituntien aikaista etsintää tulee välttää. Pienet silmät ja korvat ovat tarkkana ja huomioivat kyllä ylimääräiset liikehtijät välkkäpihalla. Näin vältämme kätkön joutumista uteliaiden ulkopuolisten käsiin. Kylän lapsilla ja nuorilla on tapana viettää aikaa koululla myös iltaisin, joten naamioikaa touhunne hyvin! Jätättehän autot niille merkityille parkkipaikoille! Pihalle ei ole asiaa autoilla etenkään koulupäivän aikana.

Pihapiirin vanhin koulurakennus (punainen) otettiin käyttöön syyskuussa 1916. Oppilasmäärän kasvaessa tontille valmistui seuraava rakennus (vihreä talo) syyskuussa 1937. Tontin tuorein koulurakennus valmistui syksyllä 1979, kun vanhan koulu peruskorjaus ja laajentaminen todettiin turhan kalliiksi. Tuossa yhteydessä vanha koulu oli joutua purettavaksi, mutta se peruskorjattiin paikallisten seurojen yhteistyöllä. Yhä tänä päivänä kaikki kolme rakennusta palevelevat Hämeenkyrön peruskoululaisia päivittäin.

Alkujaan koululla oli vain yksi opettaja, mutta nykyään arkea pyörittää peräti neljä luokanopettajaa ja kaksi koulunkäynninohjaajaa. Koulun oppilasmäärä on vaihdellut suurestikin vuosien saatossa. Pienimmillään koulussa on opiskellut alle 30 oppilasta, parhaimmillaan jopa sata. Lukuvuonna 2016-2017 koulussa on noin 60 oppilasta neljällä eri luokalla. Isommille tulee tutuksi myös yhdysluokan arki. Aiemmin koululla on toiminut myös oma esikoulu.

100-vuotiaan vanhuksen loppu häämöttää kuitenkin jo. Hämeenkyrön kunta on päättänyt rakennuttaa läheiselle Mahnalan ympäristökoululle uuden koulurakennuksen, jonka valmistuessa koulunkäynti Pinsiössä loppuu. Näillä näkymin tontti hiljenee syksystä 2018 alkaen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

223 Logged Visits

Found it 216     Didn't find it 2     Write note 3     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.