Skip to Content

<

Lapsuuden leikkipaikkoja

A cache by tuima15 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/31/2017
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä on ensimmäinen tekemäni kätkö. Haluan esitellä Rantakylässä lapsuuteni leikkipaikkoja. Tarkoitus on kiertää 6 eri leikkipaikkaa, joista kerätään koordinaatit loppupisteeseen. Matkaa kertyy n. 4 km. Koordinaatit löytääksesi tarvitset UV-lampun. Reissu kannattaa tehdä hämärällä/pimeällä, jotta numerot näkyvä UV-valolla. UV-numerot on peitetty, koska näyttää siltä, että ne haalistuvat valossa. Ota apuväline mukaan, jotta saat heilautettua numerot esiin. Autolla matka sujuu noin tunnissa. Jos paikka on sinulle outo, on karttaohjelmasta apua.

 

Reitti alkaa seuraavista koordinaateista.

 

N 61 40.654

E 027 12.521

 

Olet nyt entisen Roposen kaupan parkkipaikalla. Nykyisin kaupan tiloissa toimii kirpputori, mutta paikallisten puheissa käytämme edelleen paikasta nimeä Roposen kauppa. Kauppa ehti toimia ko. paikalla vuosikymmeniä. Siellä tuli käytyä ostoksilla jo lapsena.

 

Aja takaisin Puusepäntietä Lahteen päin ja käänny vasemmalle Rakentajantielle. Aja kunnes näet rivitalojen jälkeen vasemmalla pienen leikkikentän. Aja kentän parkkipaikalle (parkkipaikka mutkassa). Laskeudu kolmen ison kuusen vierestä kinttupolkua alas kohti peltoa. Näet edessäsi rinteen: Karilan mäen. Siellä laskimme mäkeä monet kerrat lapsena ja omien lasten kanssa. Joskus 90-luvulla vielä laskiaisriehassa mäen päällä rakennuksessa Martat möivät laskiaispullia ja kaakaota. Ulkona sai nuotiolla paistaa makkaraa ja mäenlaskun lomassa oli muuta oheistoimintaa: koiravaljakkoajelua, poniajelua, tandemhiihtoa yms. Mäki on siis suoraan edessäsi. Mäen vieressä vasemmälla on keskellä peltoa puusaareke. Kävele sinne ja etsi puusaarekkeen vasemmasta reunasta kataja männyn vieressä. Katajassa roikkuu ensimmäinen luku loppunaatteihin = A.

 

Käänny parkkipaikalta vasemmalle Rakentajantielle ja aja seuraavaan risteykseen. Käänny oikealle Kirjotielle. Aja kunnes edessäsi on aidattu kenttä. Kentällä 70-luvulla oli jääkiekkokaukalo, jossa luisteltiin kaiket illat. Välillä leikimme tuikkusta kentän takana olevassa metsässä. Kesäisin kentällä pelattiin pesistä tai nelistä. Etsi kentän takaa (=rinne oikealla) rinteestä ensimmäinen suuri mänty, jonka vieressä olevassa kuusessa roikkuu numero = B.

 

Jatka tietä kääntyen 90 astetta vasemmalle. Aja seuraavaan risteykseen ja käänny vasemmalle, olet Sokkalantiellä. Jatka eteenpäin, kunnes näet vasemmalla vanhan kaupparakennuksen. Siinä oli 60 –luvulla Mennun kauppa 70-luvulla Maarasen kauppa ja sen jälkeen Kansalaisopiston tiloja. Nykyisinkin tiloissa toimii myös ilmastointiyrittäjä. Alakerrassa toimii kyläpubi. Jätä auto tähän parkkiin. Jatka kävellen pitkin tammikujaa. Tiellä on moottoriajoneuvokielto. Alun perin tammikuja alkoi Vanhalta Otavantieltä ja jatkui aina tien päätyyn, jossa oli Sokkalan kartano. Tammista on enää muutama jäljellä ja kartanokin on purettu jo 60-luvulla. Kävele tammikujaa vielä Orijärven rantatien yli. Tie muuttuu nyt kevyenliikenteenväyläksi. Oikealla puolella on pieni kenttä, joka talvisin jäädytetään luistelukentäksi. Siinäkin on tullut monet illat lasten kanssa luisteltua. Tammet loppuivat, joten etsi kentän vierestä kevyenliikenteenväylän varrelta oikealta ensimmäisestä koivusta puusta roikkuva numero = C.

 

Palaa autolle ja jatka matkaa Rakentajantietä pitkin. Käänny siis Sokkalantieltä oikealle. Jatka suoraan yli Orijärven rantatien. Tien nimi muuttuu Karjalantieksi. Käänny vasemmalle uimarannalle ja aja parkkipaikalle. Olet Orijärven rannassa, jossa on uitu jo lapsena. Nykyisin tulee uitua enemmän talvisin avannossa. Etsi pukukoppien takaa iso kuusi, jossa roikkuu numero = D.

 

Aja Karjalantietä takaisin ja käänny vasemmalle Orijärven rantatielle, tie muuttaa nimensä Rantakyläntieksi heti mutkan jälkeen. Aja kunnes tulet Vanhalle Otavantielle. Ylitä risteys ja aja Rantakeitaan parkkipaikalle. Lapsuudessani rinteessä, jossa nykyisin on Rantakylätalo, entinen Mikkelin maalaiskunnan kunnantalo, oli metsää ja peltoa. Kentältä lähti metsään kilometrin hiihtolatu. Oli huikeaa laskea kentälle takaisin mäkeä alaspäin. Kylläpä mäki näyttää nyt pieneltä. Koulussa välituntisin hiihdimme tätä kilsan latua ja kilpailimme, kuinka monta kertaa ehdimme sen hiihtämään välitunnin aikana. Taidettiin jonkun kerran myöhästyä tunnilta. Kävele nyt kevyenliikeenteen väylälle Vanhan Otavantien varteen. Riisteyksestä lukien kolmannessa kuusessa roikkuu numero = E.

 

Jatka kävellen Rantakeitaan rakennuksen taakse ja tulet sillan alle. Sillan alta näet vasemmalla jääkiekkokaukalon jonka paikalla kesäisin on sählykenttä ja tenniskenttä. Oikealla näet jalkapallokentän, jota talvisin voi kiertää luistimilla. Näillä kentilläkin on tullut luisteltua ja pelattua eräänkin kerran. Metsässä kiertää pururata ja talvisin latu. Täällä on siis hiihdetty, luisteltu, juostu ja suunnistettu. Kävele jalkapallokentän kohdalle ja kävele aidan reunaa pitkin metsään (polku lähtee juuri ennen kentän aitaa oikealla). Pysy aidan ulkopuolella. Kun olet katsomon kohdalla, näet vieressäsi ison kuusen. Katso kuusen jälkeen etuoikealle. Näet siellä katajan koivun vieressä. Etsi katajasta numero = F.

 

Kylläpä näin aikuisena paikat tuntuvat paljon pienemmiltä kuin lapsen silmin, varsinkin nuo mäet.

 

Nyt sinulla on loppunaatit selvillä. Sijoita numerot paikoilleen ja etsi purkki. Purkkia on camottu, mutta UV-valo auttaa sinua taas. Kätköön mahtuu pieni reissaaja.

 

N 61 40.ABC

E 027 11.DEF

 

Kiitos kun tutustuit Rantakylään!

 

Additional Hints (Decrypt)

Xhhfvelxryzä gvra ineerffn.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

42 Logged Visits

Found it 30     Didn't find it 1     Write note 4     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.