Skip to content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
<

Dönerstag @ Koper

A cache by Kinčoropi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, 13 April 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Uradna Geocahing maskota žabica Signal se je odločila, da bo šla na popotovanje okrog sveta. Bila je ravno v Nemčiji, ko je postala lačna. Bil je četrtek (nem.: Donnerstag) in žabica si je zaželela poizkusiti nekaj novega, nekaj česar še ni jedla. Zaželela si je Döner kebab, jed o kateri je nekaj slišala že v Turčiji. V trenutku, ko je žabica držala kebab v roki,  pa je mimo prišel domač geolovec, ki je ravno reševal zahteven vprašajček v zvezi z dnevi v tednu. Geolovec se nikakor ni mogel spomniti kateri dan v tednu je, zato je za pomoč poprosil žabico. A ker Signal govori nemško bolj slabo in pozna zgolj nekaj nemških besed se ni in ni mogel spomniti, kako se reče četrtek po nemško. Slučajno se mu je pogled ustavil na embalaži kebaba na kateri je pisalo Döner. Takrat ga je spreletelo in zmagoslavno je odgovoril: "Dönerstag"! Tako je besedna igra ustvarila dogodek Dönerstag 2017, žabica Signal pa se je odločila, da bo vsem udeležencem četrkovega dogodka podelila čisto pravi Dönerstag suvenirček.

Dobili se bomo v Kopru na objavljenih koordinatah na Donnerstag, 13. aprila 2017 ob 19.00 uri. Ob večernem pogovoru v odlični geolovski družbi si bomo privoščili slasten kebab in mrzlo pivo ali pa kaj tretjega po lastnem okusu. Za pridobitev suvenirja konzumacija seveda ni obvezna, udeležba na dogodku pač je. Družili se bomo vsaj (uradne) pol ure, a ker nam geolovskih tem za pogovor verjetno ne bo zmanjkalo, se zna zgoditi, da se bo druženje zaveklo pozno v noč.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.