Skip to Content

<

Ämmilä

A cache by Mapa55 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/25/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lapissa isoäitiä kutsutaan usein ämmiksi. Ämmi saapui Kittilään keskellä talvea. Oli helmikuun 13. päivä ja perjantai vuonna 1953. Hän tuli junalla Rovaniemelle syntymäkaupungistaan, joka on Suomen vanhin kupunki. Matka Rovaniemeltä Kittilään kesti viisi tuntia, nykyisin vain pari tuntia. Välillä matkustajat työnsivät linja-autoa ylämäessä. Oli kova pakkanen ja pimeä. Työuransa alussa ja lopussa ämmi työskenteli pikkuväen vastaanottokeskuksessa.

Ämmi on harrastanut monenlaisia asioita, käsitöitä, ruuanlaittoa, matkustelua, laskettelua, lukemista ja varsinkin eläkeaikoinaan kirjoittamista. Hän on kirjoittanut kolumneja lehtiin ja hänen ajatuksiaan ja kirjoituksiaan on luettavissa neljässä kirjassa. Kittilässä järjestettiin kittilävanthun suunnittelukilpailu, jonka hän voitti. Vantus eli lapanen on saanut nimensä ja mallinsa Kittilän vaakunan mukaan.

Pihapiirissä pidetään hyvää huolta linnuista, lintulaudoilla on aina ruokaa ja harakoille laitetaan mietiskelypuun alle ruuantähteitä nokittavaksi. Ämmin ikkunasta voi ihailla vapaana virtaavaa lailla suojattua jokea.

Ämmistä kätköily on kiinostava harrastus ja hän kuuntelee mielellään juttuja kätköilyreissuilta. Hän toivoo näkevänsä etsijöitä talonsa lähellä, ihan pihalle ei tarvitse mennä, mutta hän voi ikkunastaan nähdä sinut.

Tämä kätkö on piilotettu ämmin 85-vuotispäivänä ja on kätköttäjän lahja ämmille. Kätkö ei ole annetuissa koordinaateissa vaan ratkaistaksesi tehtävän sinun tulee selvittää muutama yksityiskohta.

N AB C1,DDD, E 02E C1,EFC

A = Ämmin ammatti

B = Ämmin kotikunta

C = Ämmin syntymäkaupunki

D = Ämmin ikkunasta näkyvä joki

E = Vaakunaeläin

F= Vaakunan värit

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

183 Logged Visits

Found it 173     Didn't find it 1     Write note 6     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.