Skip to content

Dan Zemlje 2017 Cache In Trash Out® Event

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
Hidden : Saturday, 22 April 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pridružite se Slovenskemu Geocaching klubu in TD Šmarna gora pri čiščenju bregov Gameljščice in si prislužite prvi letošnji CITO spominek!

Leto je naokoli in tretji kamen od sonca spet praznuje svoj dan. Ne moremo reči, da slovenski geolovci v preteklih 365 dneh nismo mislili nanj. Prav nasprotno. Za našo modro kroglico smo naredili več kot v vseh prejšnjih letih. Pa vendarle še vedno potrebuje našo skrb in pozornost. Zato bomo tudi letos na Dan Zemlje po svojih močeh prispevali, da bo breme, ki ga nalagamo našemu planetu, nekoliko lažje.

Sodelujte v CITO izzivu 2017!

V soboto, 22. aprila, se bomo v sodelovanju s Turističnim društvom Šmarna gora pridružili akciji »Za lepšo Ljubljano«. Na izhodiščnih koordinatah ob športnem igrišču v Srednjih Gameljnah (kjer bo mogoče pustiti avtomobile) se bomo zbrali do 14.30 in se po krajšem uvodu v večjih ali manjših skupinah odpravili pobirat odpadke ob reki Gameljščici. Na izhodišče se bomo s polnimi vrečami vrnili do 17. ure, ko bo Snaga prevzela zbrane odpadke.

14.00-14.30 Zbiranje udeležencev na izhodiščnih koordinatah
14.30-14.40 Napotki za izvedbo akcije in razporeditev v skupine
14.40-17.00 Pobiranje odpadkov ob reki Gameljščici

Za druženje, geoklepet ob osvežilnih napitkih in izmenjavo sledljivčkov bo čas po zaključku dogodka v kavarni Kaval (glej dodatno točko). Prostor bo rezerviran od 17.30 naprej. Udeležba bo priložnost, da si prislužite prvi letošnji CITO spominek in nov žig na svoj kartonček CITO izziva 2017!

   

Dogodek bo v skoraj vsakem vremenu, preprečil bi ga lahko le res močan in dolgotrajen dež. Pridite v primernih oblačilih in obutvi (če lahko prinesete škornje, ne bo odveč, saj bo morda treba za kako res trofejno smet stopiti tudi kak korak v reko). Za rokavice in vreče za ločeno zbiranje odpadkov bo poskrbljeno.

Additional Hints (No hints available.)